U LISINSKOM

Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije u znaku velikog Beethovena

26.10.2021 u 22:19

Bionic
Reading

U četvrtak, 28. listopada 2021. s početkom u 19.30 u Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog posjetitelji će uživati u skladbama jednog od najvećeg skladatelja u povijesti glazbe, Ludwiga van Beethovena

Na programu će se naći Carski koncert, 5. koncert za klavir i orkestar u Es-duru i 7.simfonija u A- duru pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića.

Na praizvedbi Carskog koncerta u njemačkom Leipzigu 1811. godine, publika se nije mogla suzdržati od oduševljenih poklika, a takve reakcije prate ovaj koncert sve do danas.

Oduševljenje publike očekujemo i ovaj put, a za to će se uz Zagrebačku filharmoniju, pobrinuti pobjednik brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja, pijanist impresivne međunarodne karijere, ljubitelj domaće publike, Aljoša Jurinić.

7. simfoniju u A- duru obilježava ritam koji je glavni pokretač, izvedba je doživjela veliki uspjeh da ne govorimo o odličnim kritikama, od kojih izdvajamo onu Antonyja Hopkinsa glazbenog autora i skladatelja:

'Sedma simfonija možda više od bilo koje druge daje nam osjećaj istinske spontanosti; čini se da bilješke odlijeću sa stranice dok nas slijedi poplava nadahnutog izuma. Sam Beethoven o tome je s ljubavlju govorio kao o 'jednom od mojih najboljih djela'. Tko smo mi da osporavamo njegovu presudu?'

Prije koncerta s početkom u 19:00 sati, u predvorju Velike dvorane posjetitelji imaju priliku u predkoncertnom razgovoru - upoznati dirigente, soliste i članove Zagrebačke filharmonije i poslušati što oni imaju za reći o svom iskustvu glazbe s kojom i za koju žive.