PICKBOX

Petak 13. idealan je za kultne horore

13.03.2015 u 11:18

Kultni horori

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pickbox

Bionic
Reading

Petak 13. idealan je dan da testirate vlastitu hrabrost i izdržljivost uz naš strašni maraton horora. Najodvažnijim gledateljima četiri naslova koja smo pripremili ne bi trebala predstavljati veći izazov. Ili možda… Na Pickboxu vas čeka izbor kultnih horora: Carrie, Amityville horor, Hostel i Egzorcizam Emily Rose.

Recimo da Carrie i nije najbolji izbor djevojke koju biste mogli povesti kao pratilju na maturalnu zabavu. Mlada i plašljiva Carrie žrtva je zlostavljanja kod kuće i u školi i sve te traume rezultiraju jednim velikim, krvavim katarzičnim ispadom koji je prerastao u masakr svih koji su se našli na zabavi.

Da je zločesta ekipa iz škole znala da je Carrie nadarena posebnim moćima i da se s njom ne bi trebalo zezati, možda bi stvari ispale malo sretnije za sve oko nje, pa i fundamentalno religioznu majku koja će morati pokazati barem trunku majčinske ljubavi ako ne želi završiti s noževima u prsima.

Odlična adaptacija istoimenog romana Stephena Kinga koji je Sissy Spacek i Piper Laurie davne 1976. donio nominacije za Oscar, a drugim glumcima poput Johna Travolte širom otvorio vrata filmskog svijeta.

I kuće imaju sjećanje

Kuće nemaju sjećanje, ali ovo je jedna od onih koje jako dobro pamte. Amityville horor snimljen je po istinitom događaju i to može biti jedan od razloga zašto bi vam ova priča strave osobito mogla zagolicati maštu. Svakomu se može dogoditi da zaluta u kuću koja ima mračnu prošlost.

U kuću koja će poslije postati jedna od najpoznatijih američkih ukletih kuća, doseljava se tek vjenčani bračni par Lutz sa svoje troje djece i to samo trinaest mjeseci nakon što je 23-godišnji Ronald DeFeo ubio svoju šesteročlanu obitelj u njoj. Unatoč saznanju što se dogodilo u kući, nesretni Lutzovi ne oklijevaju useliti se. Ono što bi trebala postati kuća snova, pretvori se u kuću opsjednutu demonima bivših vlasnika.

Idealno za gledanje ako ste se tek preselili u novu kuću ili stan, a još niste sigurni kakvu energiju ima.

Hostel da umreš

Ako vas pretjerano ne zanimaju uklete kuće i demonima opsjednute djevojke, sigurno ćete uživati u psihopatima koji iz misterioznih fetišističkih nagona vole mučiti turiste i rezati im dijelove tijela.

Dva pustolovna Amerikanca i jedan Islanđanin na proputovanju su Europom te se na nagovor drugog putnika upućuju u Slovačku, raj prepun zgodnih i slobodnih žena. U hostelu ih dočekaju zamamna Svetlana i Natalya s kojima dečki provedu noć. Kada Islanđanin Oli nestane s lica zemlje, Joshu i Paxtonu to i dalje nije alarm da bi se nešto čudno moglo događati u hostelu u kojem odsjedaju.
Ako odlučite krenuti ovom bolesnom cestom, u Hostelu vas čeka uzbudljivo putovanje puno mračnih prostorija, bolesnih fantazija, motornih pila i prosutih ljudskih crijeva.

Lucifer glavom i bradom

Tko bar jedanput u životu nije svjedočio filmskom egzorcizmu, vrijeme je da svoje obrazovanje podigne za stupanj više i pogleda kultni horor Egzorcizam Emily Rose u kojem studenticu Emily Rose opsjeda ne jedan, nego čak šest opakih demona.
Kako jadnoj epileptičnoj Emily Rose nije bilo liječničke pomoći za napadaje koje je imala, svećenik Richard Moore na sebe je preuzeo ulogu istjerivanja demona od kojih je najveći zalogaj bio Lucifer koji je Emily opsjedao u 3 ujutro. Nakon niza egzorcističkih rituala Emily umre, a svećenik Moore završi u zatvoru pod sumnjom da su njegovi rituali Emily stajali života.
Psihološki triler koji će vas barem na trenutak natjerati da povjerujete u nadnaravne sile. Dakako, ako već i sami ne skrivate kojeg osobnog demona.

Na Pickboxu u MAXtv videoteci, među više od 300 filmova naći ćete i hororce za neponovljivi petak 13.