TALIJANSKI REDATELJ

Otkriven misteriozni treći kandidat za ravnatelja Komedije

22.06.2016 u 10:54

Bionic
Reading

Na natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija pristigle su tri kuvertirane prijave od čega su samo dva kandidata dosad bila poznata. Riječ je o dosadašnjem v.d. ravnatelja Adamu Končiću i Damiru Lončaru, obojica glumci i zaposlenici tog kazališta. Iz Kazališta Komedije stiglo je priopćenje u kojem je otkriven i treći kandidat, a riječ je o talijanskom kazališnom redatelju Luci Cortini

Kako je pisao tportal, na objavljivanje imena trećeg kandidata predsjednik Kazališnog vijeća Ivica Prlender stavio je veto uz argumentaciju 'dok se ne završi proces', a takva je odluka izazvala sumnju u političko trgovanje.

Kazališno vijeće odluku o tome tko će biti nasljednik Nike Pavlovića donijet će u zakonskom roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

'Kazališno vijeće dužno je završiti proceduru donošenja prijedloga za imenovanje ravnatelja u zakonskom roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava, što će biti ispoštovano', stoji u priopćenju Kazališta Komedija

Nakon što pročita obrazloženja kandidatura i programe kandidata te provede razgovore s istima, Kazališno vijeće Komedije, koje čine Ivica Prlender kao predsjednik te Dorica Nikolić, Katarina Krpan, Krešimir Batinić i Ronald Žlabur kao članovi, dostavit će prijedlog za imenovanje ravnatelja Gradskoj skupštini Grada Zagreba, koja donosi odluku o imenovanju ravnatelja.

Prema navedenom roku, to bi trebalo biti sredinom srpnja.

Dugogodišnji ravnatelj kazališta Komedije Niko Pavlović razriješen je u ožujku na sjednici zagrebačke Gradske skupštine s te dužnosti nakon što Kazališno vijeće nije prihvatilo Pavlovićevo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan. Kao v.d. ravnatelj postavljen je Adam Končić te je raspisan natječaj za imenovanje novoga ravnatelja toga teatra na zagrebačkom Kaptolu.