10 NASLOVA

Objavljeni finalisti nagrade Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 10.09.2018 14:06
  • Objavljeno 10.09.2018 u 14:06
Finalisti Nagrade 'Fran Galović' 2018.

Finalisti Nagrade 'Fran Galović' 2018.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Galovićeva jesen

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade 'Fran Galović' 2018. za najbolje samostalno objavljeno književno djelo na temu zavičaja i / ili identiteta od 61 knjige pristigle na natječaj odabralo je deset finalista

Među njima su suvremeni klasici te autori srednje i mlađe generacije, kajkavci i čakavci, pjesnici i prozaici, postmodernisti i tradicionalisti, itd. Neke su knjige već i nagrađivane, a obrađuju ruralne i urbane te osobne i društvene teme, dotiču se stvarnosti i fantastike, provincija i metropola, života i smrti, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te ponajviše zavičaja, ali i bezzavičajnosti, odnosno izgradnje, ali i gubitka identiteta, navode iz povjerenstva nagrade.

Finalisti su Božica Brkan 'Život večni', Monika Herceg 'Početne koordinate', Tanja Mravak 'Naša žena', Franjo Nagulov 'Obnovljivi izvor energije', Denis Peričić 'Tijelo od snova', Mile Stojić 'Himna poraženih', Drago Štambuk 'Theurgia', Marina Šur Puhlovski 'Divljakuša', Milko Valent 'Otvorena rosa' i Irena Vrkljan 'Pjesme, nepjesme'.

U odabiru pobjednika, povjerenstvu će kao i prošlih nekoliko godina, pomoći čitatelji. U narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever od 14. rujna do 12. listopada moći će glasovati za svojeg favorita među 10 ponuđenih.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Mario Kolar (predsjednik), Željka Lovrenčić i Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade 'Fran Galović' 2018. bit će proglašen na zatvaranju 25. Galovićeve jeseni 27. listopada u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića i 10 tisuća kuna.

Više o knjigama finalista doznajte na službenoj stranici festivala Galovićeve jeseni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!