u izdanju mozaik knjige

Objavljena nova knjiga Pavla Pavličića 'Ljekovito blato'

26.11.2021 u 15:20

Bionic
Reading

Novi roman Pavla Pavličića 'Ljekovito blato', u kojemu 'hrvatski Hercule Poirot' istražitelj-amater Ivo Remetin rješava još jedan zamršen slučaj, objavio je nakladnik Mozaik knjiga

Novi roman Pavla Pavličića napeti je triler kojim autor još uvijek uspijeva održati najviše, prvo, mjesto među domaćim autorima ovoga žanra, ističe nakladnik, stoji u najavi.

Nakon brojnih avantura u romanima 'Krvna veza', 'Tri petka u travnju', 'Crveno pile', 'Zmijska serenada', 'Tužni bogataš', 'Salon za plakanje', 'Štićena osoba' i drugima, istražitelj-amater Ivo Remetin i dalje je podjednako oštrouman i inteligentan detektiv koji to, zapravo, uopće nije, nego mu dugogodišnje novinarsko iskustvo pomaže u rješavanju zločina. Remetin, kao hrvatski Hercule Poirot, rješava još jedan zamršen slučaj i romanom "Ljekovito blato" nastavlja svoj uspješan niz napetih avantura ovaj puta izmještenih sa zagrebačkih ulica, ističe nakladnik.

U novom romanu Remetin rješava čudne zločine koji će se zaredati u, samo naizgled, idiličnom okruženju provincijskih toplica, gdje pravi društvo supruzi na terapiji. Jednoga jutra u hotelskom bazenu pronađeno je mrtvo tijelo jednoga gosta, a Remetin posumnja da možda ipak nije riječ o slučajnoj smrti utapljanjem, nego da je netko žrtvi ‘pomogao’ da ode s ovoga svijeta. U kratkom pojavljuju se još dva tijela te Remetin mora vrlo brzo otkriti ubojicu kako se ne bi zaredali novi zločini.

Pavao Pavličić rođen je 1946. u Vukovaru. S više od sto dosad objavljenih naslova - romana, knjiga, priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu, najproduktivniji je hrvatski pisac, koji se posebno istaknuo djelima kriminalističkog žanra, ističe se u priopćenju. Prema podacima o posudbama knjiga u knjižnicama, ujedno je i najčitaniji domaći književnik.

Pavličićevi romani često su bili podloga za pisanje i razvoj brojnih scenarija, a osim u filmu, ljubitelji njegovih djela mogli su uživati i u kazalištu.