roman pandemije

Objavljena nova knjiga Marinka Koščeca 'Sami'

29.06.2021 u 15:46

Bionic
Reading

U izdanju V.B.Z.-a objavljena je nova knjiga Marinka Koščeca 'Sami', roman pandemije smješten u okruženje kolektivne paranoje u kojemu pisac stavlja stvari izvan konteksta teorije zavjere pokazujući da smo za sve krivi - mi sami

Marinko Koščec (1967.) nagrađivani je književnik, dobitnik Nagrade Meša Selimović 2002., te V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2003. Prevodio je s francuskog i engleskog. Piše prozu, eseje, kritičke i znanstvene tekstove.

Također je autor jedne drame i niza novinskih članaka. Od 2000. zaposlen kao nastavnik francuske književnosti pri Odsjeku za romanistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Kako se ističe u najavi, 'Sami' je njegov osmi roman, najavljen kao "prvi roman pandemije koji nas neće ostaviti ravnodušnima'.

'Napisan jezikom sočnim i duhovitim, smješten u poznato okruženje kolektivne paranoje koja je dodatno pojačana 'geološkom pobunom', Koščecova knjiga je prvi roman pandemije koji stvari stavlja izvan konteksta teorije zavjere i manihejske podjele na dobro i zlo. On pokazuje, s pravom i precizno, da smo za sve krivi svi mi, sami.' (Vladimir Arsenić)