A NIJE KILT

Novi agent 007 mogao bi nositi suknju

02.04.2015 u 12:13

Bionic
Reading

Britanski političar Ed Miliband misli da je vrijeme da tajni agent 007 postane žena, a idealnom za tu ulogu smatra Rosamund Pike

Vođa Laburista susreo se s Rosamund Pike gostujući u radioemisiji i predložio da uđe u povijest kao prva žena u ulozi tajnog agenta 007.

'Rosamund je velika britanska glumica i mislim da bi vrhunski odigrala ulogu Bonda. Godina je 2015. i vrijeme je da se počnemo ponašati u skladu s vremenom u kojem živimo', rekao je Miliband.

Kao ključan dio kampanje Eda Milibanda istaknuta je ravnopravnost spolova, a u njegovom timu 50 posto je žena pa poziva i tvorce 'Jamesa Bonda' da slijede njegov primjer.

Za Rosamund Pike to ne bi bilo prvo pojavljivanje u filmu o Jamesu Bondu. Tumačila je ulogu Bondove djevojke Mirande Frost u filmu 'Die Another Day' iz 2002, u kojem je umrla, a o prijedlogu Eda Milibanda kaže da bi bila i više nego počašćena kad bi joj ponudili ulogu.

Halle Berry vs Rosamund Pike

Na listi kandidata za budućeg Jamesa Bonda je i glumac Idris Elba te bi, ako bude izabran, bio prvi crnac u povijesti u ulozi tajnog agenta 007. No njemu bi veće zapreka u dobivanju uloge, po mišljenju sir Rogera Moorea, moglo predstavljati to što nije dovoljno britanski džentlmen.

Trenutno se snima 'Spectre', 24. po redu film o britanskom agentu 007, u kojem je uloga Jamesa Bonda po četvrti put pripala Danielu Craigu. Redatelj filma je Sam Mendes, a film će se u kinima pojaviti 6. studenog.