KNJIŽEVNI BUDOAR

Nora Verde u Booksi govori o književnosti i novinarstvu

20.05.2016 u 12:29

Bionic
Reading

U utorak 24. svibnja u 19 sati na tribini 'Književnost, između' u Književnom budoaru kluba Booksa gostovat će Antonela Marušić, u književnim krugovima poznatija kao Nora Verde

Osim književnošću, po čemu je kao Nora Verde poznatija javnosti, Antonela Marušić se niz godina bavi novinarskim radom. Radila je kao dopisnica Slobodne Dalmacije, a posljednjih godina uređivala je, pisala i piše za tjedne i dnevne novine i portale VoxFeminae, Kulturpunkt, CroL, tportal, posvećujući najviše pozornosti kulturi, glazbi, civilnom društvu, televiziji, ljudskim pravima i nezavisnim medijima te je jedna od malobrojnih afirmiranih ženskih glasova u domaćoj glazbenoj kritici. Dunja Kučinac, voditeljica tribine, s autoricom će razgovarati o njezinim književnim i novinarskim iskustvima, fokusirajući se na temu glazbe i glazbene kritike.

Dotaknut će se pitanja poput: ima li ikakvih analogija između njezinog iskustva spisateljice i glazbene kritičarke, zašto je tako malo žena u polju domaće glazbene kritike (osobito u mainstream medijima), pišu li žene umjetničke, odnosno književne tekstove i eseje o glazbi, postoji li išta specifično u odnosu glazbene kritike prema suvremenim domaćim glazbenicama te, ako postoji, koliko se u tome razlikuju mainstream i nezavisna scena?

Više o događaju možete saznati na mrežnim stranicama Bookse