ODŠTETA ZA KIKLOPA

Nives traži i novac za haljinu

20.02.2009 u 21:00

Bionic
Reading

Nives Zeljković-Drpić, poznatija kao Nives Celzijus u svojoj je tužbi zbog uskraćene nagrade Kiklop zatražila ukupno 550.000 kuna, a među troškovima našla se i glamurozna haljina od 16.000 kuna koju je bivša Playboyeva zečica planirala nositi na svečanoj dodjeli Kiklopa u pulskom hotelu Histria

Tekst tužbe teške 550.000 kuna, koju su autorica 'Gole istine' Nives Celzijus i njezina izdavačka kuća Premier media d.o.o. iz Zagreba, podnijeli zagrebačkom Općinskom građanskom sudu, protiv direktorice Sajma knjige u Istri Magdalene Vodopije i Agencije Puls zbog uskraćene nagrade Kiklop za hit godine, stigao je na adresu tuženika, piše Slobodna Dalmacija.

Idućeg tjedna pulski odvjetnik Rudolf Frančula, koji zastupa Sajam knjige u Istri i njegovu direktoricu, odgovorit će na tužbu.

U tužbi, koju zastupa zagrebački zajednički odvjetnički ured Veljko Miljević i Gorana Miljević, pored zahtjeva za dodjelom nagrade Kiklop, javnom objavom i isprikom zbog povrijeđenog prava i dostojanstva Nives Celzijus, traži se odšeta u vrijednosti 550.000 kuna, na ime imovinske i neimovinske štete.

Ako presuda postane pravomoćna, Nives Zeljković-Drpić dobila bi 250.000 kuna, a izdavačka kuća Premier media d.o. 300.000 kuna, zajedno s pripadajućom zateznom kamatom.

U tom slučaju, piše Slobodna Dalmacija, došlo bi do bankrota Sajma knjige u Istri, budući je njegov proračun 1,2 milijuna kuna, nakon 14 godina više nego uspješnog održavanja.

Osim toga, izdavač Gole istine drži da im je nanesena velika šteta jer su zbog organizacije te izvanredne novinarske konferencije izgubili više radnih dana koje su planirali za izvršenje sponzorskih ugovora oko organizacije izbora Kraljice Hrvatske za Kraljicu svijeta 2008, gdje je Premier Media bio jedan od organizatora.