NIŠTA OD CRVENOG TEPIHA

Nisu željeli da dođe do toga, no druge opcije nema - 26. Sarajevo Film Festival bit će održan putem online platforme

05.08.2020 u 15:09

Bionic
Reading

Iako su svi polagali nade kako će se ovogodišnji Sarajevo Film Festival održati kao i svake godine, zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, organizatori su na službenoj Facebook stranici objavili kako će se filmski festival od 14. do 21. kolovoza održati online

Organizatori su odluku donijeli na osnovi uputa i informacija Stožera civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i to 4. kolovoza 2020. godine.

Njihove odluke uključuju i 'preporuke stanovništvu na području Federacije Bosne i Hercegovine da zbog COVIDA-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje'.

Kako su na svojoj Facebook stranici objavili, Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje, a gledatelji iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i regije, moći će pogledati cijeli filmski program na online platformi ondemand.sff.ba.

Putem te platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori s autorima. Sve će početi 14. kolovoza u 20 sati, kada će na ondemand.sff.ba biti premijerno prikazan film Pjera ŽAlice 'Koncentriši se, baba'.