DAMIEN HIRST

Najskuplji umjetnik reže cijene

  • Autor: Sanja Fligić
  • Zadnja izmjena 29.11.2008 08:14
  • Objavljeno 17.11.2008 u 11:00
damien_hirst_death_explained

damien_hirst_death_explained

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Nakon što njegova slika od tri milijuna dolara na aukciji održanoj u New Yorku nije pronašla vlasnika, britanski umjetnik Damien Hirst zaključio je da su umjetnička djela danas preskupa i najavio da će spustiti cijene

Slici nazvanoj 'Beautiful Artemis Thor Neptune Odin Delusional Sapphic Inspirational Hypnosis' koja prikazuje četiri lubanje početna cijena bila je tri milijuna dolara, a očekivalo se da će dostići i višu cijenu. Ipak, 'lubanje' nisu pronašle vlasnika dovoljno dubokog džepa, prenosi Independent.

Autor slike, britanski umjetnik Damien Hirst izjavio je da razlog za to vjerojatno leži u 'nerealnoj precijenjenosti' njegova djela i dodao da će ubuduće cijene radova prilagoditi stanju na tržištu. 'Umjetnik može nastaviti dijela prodavati po istim cijenama i time svima zatvoriti svoja vrata, čekati da se stanje na tržištu popravi ili jednostavno srezati cijene', zaključio je britanski umjetnik. Hirst je na nedavno održanoj aukciji 'Beautiful inside my head forever' svoja djela prodao za rekordnih 170 milijuna dolara i ubraja se među najbogatije svjetske umjetnike. Najavio je da bi volio više raditi u zlatu, a hoće li, s obzirom na svjetsku gospodarsku krizu, ipak koristiti nešto jeftinije materijale, vrijeme će pokazati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!