'MAMA' U KINIMA

Najbolji film kanadskog vunderkinda Dolana

20.01.2015 u 14:49

Bionic
Reading

'Mama', peti film kanadskog redatelja Xaviera Dolana, u kojem je mladi redatelj uspješno sazrio kao umjetnik, počinje se prikazivati u hrvatskim kinima od 22. siječnja

Obiteljska drama progovara o majčinskoj ustrajnosti i ljubavi, ali i frustraciji te o mladenačkom otuđenju, bolesti i agresivnosti. Prvorazredne glumačke bravure (Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément) i emocionalna nabijenost rezultat su ovog filma u kojem je mladi redatelj uspješno sazrio kao umjetnik.

Samohrana majka, udovica, odgaja sama svog nasilnog sina, no nalazi novu nadu kada misteriozna susjeda uđe u njihove živote i krene podučavati nestašnog sina. U vrtlogu nasilnosti, majčinske ljubavi i prijateljstva odigrat će se neviđena drama u kojoj se kraj ni ne nazire. Po sudu kritike, ovo je najbolji film vunderkinda Xaviera Dolana!

Redatelj Xaiver Dolan proslavio se 2009. filmom 'Ubio sam svoju majku' i bio je to doista neočekivan i velik debi 19-godišnjeg Kanađanina iz Quebeca koji će u svojim filmovima glumiti, pisati scenarij te ih režirati. Uslijedili su jednako uspješni Otkucaji srca, 'Zauvijek Laurence i Tom na farmi', u kojima je uvelike eksperimentirao u svom bravuroznom nabrijanom stilu. Sada, s navršenih 25 godina, redatelj je sazrio, prebolio dječje bolesti te snimio svoj po kritici najbolji film, a predviđaju mu i nominaciju za Oscara u kategoriji stranog filma.

Mama

'Film nezadržive snage i iznenađujuće topline!'

Mary Corliss (TIME Magazine)


'Dolan se nametnuo kao originalan i uzbudljiv novi redatelj. Filmom 'Mama' ulazi u ligu velikih redatelja s tek 25 navršenih godina!'

Emma Simmonds (The List)