ri lit

Najbolje od riječkih autora u šestoj Noći velikog čitanja

26.01.2018 u 10:05

Bionic
Reading

Šesta manifestacija Noć velikog čitanja u kojoj su članovi neformalne riječke književne skupine Ri Lit interpretirali svoja djela održana je 25. siječnja pred punim gledalištem dvorane Filodrammatice u Rijeci

Ri Lit je neformalna književna skupina koju čine riječki autori povezani s ciljem jačanja vrijednosti beletristike, promocije i snaženja književnog stvaralaštva. Prvi javni zajednički nastup održali su u dvorani Filodrammatice u siječnju 2013. kao projekt bez namjere literarnog ujedinjenja. No, zahvaljujući izuzetnoj posjećenosti i vrlo pozitivnim reakcijama posjetitelja autori su se odlučili na zajedničko tiskano izdanje vlastitih tekstova, objavljeno 2014., s Milanom Zagorcem, članom skupine kao urednikom. 

Nakon toga, skupina Ri Lit je nastupila desetak puta po cijeloj Hrvatskoj. Do sad je Ri Lit okupio nešto manje od 20 autora, a na šestom izdanju 25. siječnja bilo je osam autora: Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Igor Beleš, Enver Krivac, Davor Mandić, Gordana Brkić Žagar, Dunja Matić i Doris Pandžić.

Brkić Žagar, Matić i Pandžić su novi članovi, a skupina se od početnog okupljanja širi. Postava koja nastupa na središnjoj Noći čitanja se mijenja svake godine, dopunjavajući se novim autorima.