četvrtak

Najavljeno predstavljanje novog romana Nataše Govedić

25.09.2023 u 10:46

Bionic
Reading

Predstavljanje romana 'Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel' Nataše Govedić održat će se u četvrtak, 28. rujna u 19h u Kulturnom centru Multimedia, na adresi Kranjčevićeva 16 u Zagrebu

Na promociji će, uz autoricu, o romanu govoriti likovni i književni kritičari: Tihana Bertek, Marko Golub i Bojan Krištofić.

O romanu:

Roman hibridne, inovativne forme i sadržajno se kreće na nekoliko usporednih tračnica – istovremeno je riječ o intimnoj priči dvoje protagonista, knjizi koja se ispisuje kao posveta jednoj osobnoj slici Zagreba. Također, radi se o tekstu koji se želi odrediti spram društvenog konteksta i trenutka, pritom nastojeći zagrabiti i bar donekle objasniti što su to čovjek i ljudskost. Zato mu zbilja treba devedeset dimenzija našeg postojanja, a ništa manje i Eskimi i feniksi. Eros nije rob konvencija. U ovom tekstu i njegovom svijetu nitko ništa ne želi otaljavati. Naprotiv. Ni u ljubavi ni u slikarstvu ni u književnosti nema boljeg izbora od "stranputica".

O autorici:

Nataša Govedić književnica je i čitateljica, kritičarka i urednica, nastavnica i učenica. Ovo joj je drugi roman, nakon Kako zavoljeti morskog psa (Zagreb: Sandorf, 2021). Piše i poeziju (Zlice i vilice, Zagreb: Fraktura, 2022). Stalno je zaposlena na Akademiji dramske umjetnosti, a objavila je i petnaest knjiga kao teatrologinja i humanistička znanstvenica (posljednja: Oscar Wilde izlazi iz zatvora ili vaša omiljena umjetnost zove se kritika, Zagreb: Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa, 2022). Kontinuirano piše i za djecu (Čarozapisi, 2010; Mrežir, 2013; Zmajir, 2015). Članica je Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva pisaca za djecu i PEN-a.