antun aleksa - IDEM

Najavljena koncertna promocija hit albuma 'POYY'

25.09.2023 u 11:45

Bionic
Reading

Kantautor, multiinistrumentalni glazbenik i dobri duh domaće alternativne scene IDEM obilježit će kraj godine prvim velikim samostalnim koncertom koji će se održati u petak 8. prosinca u Vintage Industrialu u sklopu promocije albuma 'POYY'

"Ovo je uistinu onaj 'The album' labuđeg pjeva mladosti kojem će se slušatelji uvijek rado vraćati jer je uhvatio najbitnije esencije. A opet, poučeni iskustvom drugih koji su uspjeli zauvijek zalediti taj moment u zvučnoj slici, ovakvi albumi su neponovljivi. No nije vrijeme da se sad već unaprijed cendra o tome da se Aleksino 'najluđe ljeto' više nikad neće vratiti, već treba završiti s tim da je IDEM izbacio najbolji ljetni album ove sezone,” napisao je o albumu Zoran Stajčić s portala Ravno do dna.

Već po reakcijama slušatelja na najavne singlove "ŠtetaŠtetaŠteta", "Potopi ovaj brod", "Par put godišnje" i "Žujice" bilo je jasno kako će album "POYY" imati snažnu bazu obožavatelja, no uz hvaljeno debitantsko izdanje IDEM se brojnim nastupima diljem zemlje u zavidno kratkom roku istaknuo i kao koncertna atrakcija godine.

Izvor: Društvene mreže

IDEM će na svom prvom velikom samostalnom koncertu naglasak staviti na pjesme s albuma "POYY", ali će publika imati prilike čuti i nove singlove koji su nastali u međuvremenu, a još nisu službeno predstavljeni javnosti. Album "POYY" je objavljen u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records i trenutno je dostupan u CD formatu (možete ga kupiti direktno od Antuna) i digitalno putem svih streaming servisa.

IDEM je samostalni projekt Antuna Alekse, trombonista bendova Porto Morto i JeboTon Ansambl te gitarista i pjevača benda Trophy Jump. U posve novom izričaju Antun s bitter-sweet notom dotiče sve njemu važne teme kroz pjesme zamišljene da prvenstveno budu hit samome autoru, a potom potencijalno i široj publici.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 8 eura, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 10 eura. Pretprodajno mjesto je Dirty Old Shop (Tratinska 34), Vintage Industrial/Grif (Savska 160) i online. Koncert organizira Dostava Zvuka.

Antun Aleksa - IDEM Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press