AKCIJA 'ART NA CESTU'

Na ulicama diljem Hrvatske osvanule fotografije, slike i knjige s porukama 'Udomi me'

17.02.2020 u 14:27

Bionic
Reading

Umjetnici, autori, zavisni i nezavisni kreativci koji rade na području Hrvatske uključili su se danas u akciju 'Art na Cestu', u sklopu koje na ulicama, uz poruku 'Udomi me', ostavljaju neki svoj rad, od slike i skulpture, preko fotografije, do pjesme i knjige

Akciju već treću godinu organizira karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti F12, a povodom obilježavanja Svjetskog dana community arta. Namjera je, kažu, potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici.

Osim vizualnih umjetnika, u treće izdanje događanja osobito žele uključiti i one koji se bave drugim medijima odnosno pisce, glazbenike, performere, ali i sve pojedince i skupine koje se bave kreativnim radom - od izrade igračaka do tekstilnih i uporabnih predmeta.

  • +2
Art na Cestu u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Svatko tko želi sudjelovati u akciji, treba uzeti neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postaviti ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je za udomljavanje (dovoljno je staviti natpis na papiru s tekstom 'UDOMI ME'), a uz to se može ostaviti i dodatna korisna informacija, osobni kontakt, link od portfolia, stranice na Facebooku i slično.

Prošle godine akcija je okupila oko 25 autora i izloženo je oko 135 autorskih radova u Karlovcu, Zagrebu, Zaprešiću, Velikoj Gorici, Osijeku, Zadru, Varaždinu, Marčan (Vinica) i Sisku, kažu iz F12.