OTVARA SE U SRPNJU

Muzej ratne fotografije od građana prikupio više od 50 tisuća kuna

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 20.06.2018 10:45
  • Objavljeno 20.06.2018 u 10:45
Prostori budućeg muzeja Image of War

Prostori budućeg muzeja Image of War

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Budući muzej Image of War, koji bi tijekom srpnja trebao otvoriti svoja vrata u Hebrangovoj 4, u Zagrebu, utorak je s uspjehom završio svoju crowdfunding kampanju 'Spremimo rat u muzej' za pokretanje prvog zagrebačkog muzeja ratne fotografije.

'U samo 15 dana prikupljeno je više od 50 tisuća kuna kojima će se financirati prva izložba novog muzeja, s fotografijama o ratu u Hrvatskoj iz perspektive ratnih fotografa, ali i kroz priče običnih ljudi', izvijestili su iz Muzeja, koji se većim dijelom financira privatnim sredstvima.

Naglasak prve izložbe, kojoj je kustosica Sandra Vitaljić, bit će na prikazivanju katastrofe koju rat donosi pojedincima, ali i čitavim društvima.

Danilo Gregović, inicijator muzeja Image of War, kaže kako je to prvi muzej u Hrvatskoj koji je do sredstava za pokretanje došao putem crowdfundinga.

  • +4
  • +1

Ratne fotografije iz fundusa muzeja Image of War

Izvor: Društvene mreže / Autor: Image of War

'Muzej su poduprli deseci naših sugrađana, a njihova imena će biti upisana na zid muzeja. Naročito nas raduje što su građani prepoznali humanitarnu misiju muzeja jer će dio prihoda biti namijenjen žrtvama ratova', ustvrdio je.

Putem Facebooka i Instagrama građani mogu slati svoje fotografije i priče iz vremena rata u Hrvatskoj. 'Želimo pokazati kako je rat utjecao na sve nas - neovisno gdje smo tada bili. Primarni cilj nam je da naš muzej postane mjesto dijaloga', objašnjava Gregović.

  • +6
  • +3

Pokretač muzeja 'Image of War' Danilo Gregović

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na 160 četvornih metara Muzej će izlagati fotografije vrhunskih hrvatskih i svjetskih fotografa, ali i amaterske fotografije običnih ljudi, dok će dio prihoda od svake prodane ulaznice biti doniran žrtvama ratova. Osim izložbi Muzej planira aktivno uključiti građane kroz radionice i tribine.

Muzej Image of War je nezavisna inicijativa koja će biti ostvarena u suradnji s Muzejom ratne fotografije iz Dubrovnika te drugim sličnim muzejima iz zemlje i svijeta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!