KAZALIŠNI REKORDER

Mala scena nastavlja svjetsku turneju

12.01.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Kazalište Mala scena je 2008. godinu završilo s rekordnim brojem izvedbi predstava i brojem gledatelja, a za 2009. godinu najavljuje kulminaciju svojih međunarodnih aktivnosti

Nakon što se prošle godine predstavilo na festivalima u Italiji, Austriji, Španjolskoj, Egiptu, Mađarskoj, Njemačkoj, Irskoj, Velikoj Britaniji i Norveškoj, kazalište Mala scena nastavlja svjetsku turneju. Najuspješnija predstava 'Padobranci ili o umjetnosti padanja' gostovat će u poznatim svjetskim kulturnim centrima, u J. F. Kennedy Centru u Washingtonu u svibnju te u Sydney Opera Houseu u listopadu, dok zajedno s predstavom 'A tko si ti' priprema ljetnu azijsku turneju po Japanu i Koreji.

Mala scena je prošle godine izvela tri nova premijerna naslova – hit za mlade 'Debela' te 'Baukač ili o strahu' i 'Rock'n'roll za dva miša' za mlađe, a na ukupno 565 izvedbi predstave je vidjelo 75 622 gledatelja. Tom brojkom uvelike premašuje posjećenost brojnih kazališta za odrasle. U prosincu ove godine Mala scena slavi 20 godina rada u prostoru na Medveščaku.