24. kolovoza - 3. rujna

Lauba: Cinehill Motovun i ove godine donosi izbor svojih najboljih filmova

17.08.2023 u 14:56

Bionic
Reading

Motovun Film Festival ovog je ljeta postao Cinehill, a u sklopu svog programa najavio je devet odabranih filmova, među kojima su i oni nagrađeni, koji će se nakon projekcija na novoj lokaciji Festivala, tradicionalno prikazati i u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost - Lauba

Nakon projekcija na novoj lokaciji Festivala u Gorskom kotaru, projekcije odabranih filmova iz filmskog programa prikazivati će se u Laubi od 24. kolovoza do 3. rujna.

Kako su priopćili organizatori Festivala, izbor najzanimljivijih filmova, među kojima su i oni pobjednički s Brda filmova, u četvrtak, 24. kolovoza u zagrebačkoj Laubi otvara češki distopijski film 'Reset'.

Na programu je i film 'Buntovnica', dobitnik glavne nagrade na prestižnom Sundance festivalu, a potom i marokanski i čileanski kandidati za Oscara 'Plavi kaftan' i 'Blanquita'. Prikazat će se i brazilska queer priča 'Paloma', kao i bugarska drama 'Blagina pouka', koja je osvojila nagradu žirija kritičara FIPRESCI na ovogodšnjem Cinehillu. Još jedan distopijski film u programu je 'Suša' u kojem jednu od uloga igra i Monica Bellucci. Iz Maroka stiže film ovjenčan nagradom žirija u programu 'Izvjestan pogled' u Cannesu pod naslovom 'Psi'.

Reviju u Laubi završit će pobjednik Cinehilla, kanadsko-francuski film 'Jezero Falcon', poetičan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije, najavljuje se u programu ovogodišnjeg Motovun Film Festivala.

Osim atraktivnog dugometražnog programa, u Laubi će biti prikazane i Kratke premijere. Riječ je o četiri hrvatska filma iz kratkometražne konkurencije: 'Bruna, zimus' Marka Bičanića, 'Mali val' Filipa Peruzovića, 'Most' Jakova Nole i 'Espi' Ivana Grgura.

Najbolji hrvatski film osvaja nagradu Corto Montanaro i iznos od tisuću eura, a dobitnik će biti proglašen upravo u Laubi, posljednjeg dana programa.

Motovun Film Festival ovog je ljeta postao Cinehill i uspješno se preselio iz svog dosadašnjeg doma na Petehovac u Gorskom kotaru, izazvavši odlične reakcije posjetitelja koji su se već u prvom izdanju odvažili doći na goransko brdo, ističu organizatori Festivala.