ZAGREB KONTRA STRUKE

Kulturna vijeća traže obrazloženje raspodjele novca

Mario Kovač

Mario Kovač

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Vijeće za urbanu kulturu mladih od Grada Zagreba traži objašnjenje raspodjele financijskih potpora kulturnim projektima jer sredstva nisu dodijeljena u skladu s njihovim ocjenama

Predsjednik Vijeća za urbanu kulturu mladih Mario Kovač je u emisiji Hrvatskog radija 'Katapultura' potvrdio je da financijske potpore objavljene u rezultatima natječaja Grada Zagreba ne odgovaraju predikatima, tj. ocjenama koje je projektima dodijelilo nadležno Vijeće, prenosi portal Teatar.hr. Tko je mimo Vijeća donio odluke o raspodjeli sredstava i zašto, pitanja su na koja odgovor traži i samo Vijeće.

Kovač je u ‘Katapulturi’ izjavio da je barem četvero od pet članova Vijeća bilo iznenađeno objavljenim brojkama te da su napisali pismo gradskoj upravi zahtijevajući objašnjenje. Ne dobiju li isto u najkraćem roku, objavit će pismo i predikate.

Kao posebno intrigantne primjere, Kovač je naveo one festivala No Jazz Festival i Žedno uho, kojima je Vijeće treću godinu zaredom dodijelilo najviši mogući predikat AA (a koji podrazumijeva obavezno financiranje u što je moguće većem iznosu), a da oni u konačnim rezultatima nisu dobili ni kunu potpore. Naravno, bilo je i obrnutih primjera, slučajeva u kojima su projekti s predikatom D (dakle – oni kojima Vijeće odlučuje uskratiti potporu) dobili više stotina kuna sredstava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi