NE PROPUSTITE

Kritike mladih filmofila s Pulskog filmskog festivala na tportalu

16.07.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Drugu godinu za redom Pulski filmski festival ugostit će nove nade filmske kritike. Mladi filmofili će pod mentorstvom filmskog kritičara Nenada Polimca pratiti projekcije tijekom festivala, a njihove recenzije objavljivat ćemo svakodnevno na tportalu tijekom trajanja Festivala

Riječ je o profesionalnoj platformi 'Kritika mladih filmofila' koja na 62. Pulskom filmskom festivalu okuplja mlade zaljubljenike u film i učenike umjetnosti pisanja filmske kritike. Pod stručnim vodstvom renomiranog kritičara Nenada Polimca ovogodišnjih osam filmofila, odabranih na natječaju, doputovat će u Pulu iz svih dijelova Hrvatske, Srbije te BiH-a kako bi u pulskoj Areni te na ostalim lokacijama gledali filmove te potom radili ono zbog čega su tu - pisali filmske kritike.

Ovako zamišljena platforma uključuje mlade u analizu filmova, pruža im znanja potrebna za istraživanje sedme umjetnosti i audio-vizualnih djelatnosti te, jednostavno, uživanje u nacionalnim i međunarodnim dugometražnim i kratkometražnim filmovima.

Osam izabranih kandidata mogu se s punim ponosom zvati mladi filmofili jer su na natječaju zadovoljili uvjet dobnog kriterija te dokazali svoju kvalitetu, pored iznimno artikuliranog poznavanja hrvatskog i engleskog jezika, pisanjem recenzije filma po izboru.
Njihova zaduženja tijekom trajanja 62. Pulskog filmskog festivala su jednostavna. Filmofili moraju odgledati hrvatske, međunarodne i kratkometražne filmove, komentirati i ocijeniti viđena ostvarenja, sudjelovati u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova te pisati recenzije, blogove i slično.

A kako se snalaze u pisanju recenzija i blogova, možete i sami ocijeniti jer ćemo njihove prve korake ka kritičnom pisanju pratiti upravo na tportalu, svakoga dana, počevši od 20. pa sve do 25. srpnja, odnosno za vrijeme trajanja ovogodišnjeg 62. Pulskog filmskog festivala.