9. listopada

Kožarić za Petrinju – dobrotvorno događanje u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU)

04.10.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Dobrotvorno događanje za Petrinju održat će se u subotu, 9. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) od 11 do 23 sata u organizaciji udruge Domino / Fonda za druge, Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) i Zaklade Solidarna

Događaj je osmišljen kao cjelodnevno druženje uz vođene ture izložbom Ivana Kožarića “Retrospektiva – jedna od mogućih 100”, kreativne radionice za djecu i mlade te večernji glazbeni DJ program na platou Muzeja suvremene umjetnosti. Donacije za sudjelovanje u programu skupljaju se za Kožarićev rodni grad Petrinju, točnije za Srednju školu Petrinja, teško stradalu u potresu.

Vođenu turu Kožarićevom izložbom svojom će prisutnošću obogatiti osobe iz kulturnoumjetničkog života koje će s posjetiteljima prošetati te pripovijedati o svojem doživljaju Kožarićevih radova.

Gosti vođenih tura: Jelena Miholjević (glumica), Zdravko Zima (pisac), Igor Pavlica (glazbenik), Igor Mirković (redatelj), Jadranka Ivaniš Yaya (pjevačica, vizualna umjetnica), Monika Herceg (književnica), Srđan Sandić (književnik), Nenad Korkut, (liječnik), Ivana Kekin (liječnica, saborska zastupnica) Vilim Matula (glumac, saborski zastupnik)

Program:

• 11 – 20 h / vođene ture izložbe Ivana Kožarića “Retrospektiva – jedna od mogućih 100” i kreativne radionice i program za djecu i mlade / radionica “Pariz na dlanu” i čitanje priče “Muha u ateljeu Ivana Kožarića” s glumicom Jelenom Miholjević (autorica: Sanja Lovrenčić, ilustrator Dominik Vuković)

• 18 – 23 h / tulum uz DJ-e: Funk Guru, Jan Kinčl i Sergej Snooze; VJ-ing inspiriran Kožarićem: Ivan Marušić Klif

Uz prihode od ulaznica za šetnje izložbom, sve donacije za Srednju školu Petrinja će se prikupljati od 4. 10. do 14. 10. direktno na podračun Zaklade SOLIDARNA:

IBAN: HR2424020061500078406

Model: 00 ili 99

Poziv na broj: 44250

Opis plaćanja: Kožarić za Petrinju

Račun je otvoren u Erste&Steiermarkische banci d.d.

Akciju će podržati i dobrotvorna inicijativa “Healing Sounds”, čiji će pokretači Nenad Barić (Funk Guru) i Jan Kinčl biti zaduženi i za glazbu na tulumu. Ova inicijativa je uz izdavačku i logističku podršku etikete PDV, okupila domaće producente u dobrotvorni kompilacijski album. Prihodi od prodaje ovog albuma, u digitalnom i vinilnom izdanju, doniraju se zakladi Solidarna za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na događaju će biti moguće kupiti vinilno izdanje “Healing Sounds” kompilacije te i na taj način doprinijeti u prikupljanju donacija za Petrinju.

Više o izložbi: http://www.msu.hr/dogadanja/ivan-kozaric-retrospektiva-jedna-odmogucih- sto/721.html

Događaj su podržali:

Pozitivan Ritam / PDV Records / Caffe bar / Restoran Meandar / Eldra / Večernji list / Tportal.hr

Zahvala autorima fotografija: Antun Maračić, Žarko Vijatović i Darko Bavoljak

Za više informacija pratite: https://thisisadominoproject.org