gitarist i skladatelj

Koncert Brune Mičetića i gostiju u Lisinskom

07.11.2023 u 08:22

Bionic
Reading

U petak 24. studenog, od 20 sati, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog postat će čaroban svijet zvukova prirode kroz žice jednog od najstarijih instrumenata, akustične gitare, koju će virtuozno svirati Bruno Mičetić

Kroz mirnoću prirode, inspiriran njenom sonosferom, Bruno Mičetić je došaodo svog iskona i predao se razgovoru – dijalogu svoje dvije prijateljice: akustične i električne gitare, stoji u najavi.

U Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 24. studenog jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja iza kojeg stoji opsežna glazbena karijera, predstavlja novi projekt Guitars’ Dialogue u kojem nevjerojatnom kombinacijom električne i akustične gitare stvara glazbenu rapsodiju inspiriranu ljepotom prirode.

Ovaj hrabri iskorak u karijeri donosi sasvim novi stil, a kroz savršen dijalog električne i akustične gitare Bruno je majstorskom glazbenom improvizacijom i raznim efektima uspio dočarati sonosferu prirode. Projekt je predstavio prvim albumom pod nazivom Sonosfera, a na njemu se nalazi sedam skladbi koje na ovom koncertu možete poslušati u živo.

'Akustična gitara me oduvijek privlačila, ali sada sam konačno smogao hrabrosti da zagrebem u taj svijet i uhvatim se ukoštac s novim tehnikama, zvukovima i mogućnostima koje pruža. Sada sam spreman podijeliti ovaj dio sebe s publikom i jedva čekam vidjeti kako će reagirati na ovaj novi zvuk', izjavio je uzbuđen umjetnik. Svoje veselje na ovom koncertu odlučio je, osim s Vama, podijeliti i sa svoja dva velika prijatelja: Doka Kaitnerom i Brankom Bogunovićem-Pifom. Možda će zasvirati zajedno?