od 6. - 14. kolovoza

Kazalište Ulysses pokreće ljetnu školu improvizacijskog kazališta na Malom Brijunu

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 23.06.2022 14:51
  • Objavljeno 23.06.2022 u 12:50
Ljetna škola Kazališta Ulysses

Ljetna škola Kazališta Ulysses

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kazalište Ulysses otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u kazalište svojim novim programom 'Ulyssesova ljetna škola', u sklopu koje će se na Malom Brijunu u periodu od 6. - 14. kolovoza održati edukacija iz područja improvizacijskog kazališta

Ljetna škola nudi priliku glumcima, izvedbenim umjetnicima, kazališnim profesionalcima i svim ljubiteljima kazališta za unapređenje vlastitih vještina i sposobnosti u inspirativnom okruženju nenaseljenog otoka Mali Brijun koji je dio Nacionalnog parka Brijuni, stoji u najavi.

Radionicu 'Improvizacijsko kazalište' vodit će francuski improvizacijski redatelji, glumci i pedagozi Pauline Calmé i Guillaume Boit uz poznatog hrvatskog glazbenika i vizualnog umjetnika Damira Urbana, dok su za organizaciju odgovorne umjetnice iz Kolektiva Igralke.

Improvizacijsko kazalište popularno je diljem svijeta, a kazalište se u ovoj formi najviše približava sportu jer publika aktivno sudjeluje u kreiranju događaja na sceni, podržava protagoniste i gleda predstavu koja nastaje u realnom vremenu, drugačija svake večeri.

'Improvizacijsko kazalište'

Francuski mentori Pauline Calmé i Guillaume Boit ponudit će polaznicima različite tehnike i alate improvizacijskog kazališta, stvarajući okruženje za spontanu igru i oslobađanje kreativnosti. Cilj radionice je, uz učenje novih alata istraživanja i kreiranja, osmišljavanje i izvođenje individualnih ili grupnih improvizacijskih točaka.

Radionicu će obogatiti poznati hrvatski glazbenik i vizualni umjetnik Damir Urban koji će voditi radionicu glazbenog istraživanja. Urban će voditi polaznike u kreiranje instrumenata od prirodnih elemenata, snimanje i komponiranje zvukova iz prirode koji će poslužiti kao glazbena kulisa za kazališne improvizacije koje će se kreirati tijekom radionice i rezultirati završnim performansom.

Radionica se održava na engleskom jeziku.

Ovo je prvi puta da se, uz tradicionalni kazališni i koncertni program, na Malom Brijunu odvijaju i edukativne radionice, uz mogućnost posjećivanja predstava s redovnog programa.

Smještajni kapacitet na Malom Brijuni prvi puta se ovom prilikom stavlja u funkciju te će polaznici radionice biti prvi stanovnici ovog inače nenaseljenog otoka. Prijave na radionice traju do 30. lipnja 2022. i šalju se na e-mail adresu summerschool@ulysses.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!