SUVREMENO SLIKARSTVO

Izložbe, radionice, kvizovi i filmovi na Boiling pointu

20.09.2013 u 14:32

Boiling point

Izvor: Promo fotografije / Autor: boilingpoint.hr

Bionic
Reading

Drugo izdanje Boiling pointa, projekta namijenjenog afirmaciji mladih likovnih umjetnika i poticanju interesa široke publike za slikarstvo, odvijat će se od 27.9. do 4.10. u Gajevoj 46

Ovogodišnji boiling point predstavlja četiri diplomanta Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, koji iza sebe imaju nekoliko uspješnih izložbi i nagrada struke. Mladi ali već etablirani Sebastijan Dračić, zapažen po ciklusu slika 'Početak i kraj svijeta', prikazat će radove iz nove serije naziva 'Sivo'

U zadnje vrijeme vrlo prisutna Vanja Trobić, koja trenutno sudjeluje i u postavi Muzeja ulične umjetnosti, pružit će presjek svojih aktualnih radova.

Zatim, Mare Šuljak, slikarica s dubrovačkom adresom koja niže uspjehe i na području eksperimentalnog filma, predstavit će se slikama nedavno izloženim u Parizu, a javnosti dosad manje poznat Goran Novaković, koji trenutno završava svoj diplomski rad, ime je koje će se zasigurno više viđati na likovnoj sceni.


Vanja Trobić, 'Tragovi'

Odmičući se od koncepta klasične izložbe, boiling point u programu nudi neformalne razgovore sa slikarima i dvije 3-dnevne slikarske radionice pod vodstvom akademske slikarice Duške Mamlić. Slijede projekcija intrigantnog dokumentarca o silama koje oblikuju tržište suvremenih umjetnina 'The Great Contemporary Art Bubble' te sarkastični igrani film 'Art School Confidential' o težnjama mladog umjetnika za svjetskom slavom.

Kroz suradnju s kustosicom Moranom Matković, program ove godine kao novost donosi i zabavni kviz o vizualnoj umjetnosti.

Boiling point prati i zanimljiv vizualni identitet koji je osmislio Mireldy design. Prateći naslov i koncept imena projekta, osmišljeni su 3D ručno izrađeni plakati koji su postavljeni na desetak sljedećih lokacija: Lauba, Muzej ulične umjetnosti, Basement wine bar, slastičarnice Torte i to, kino Europa, Iggy dizajnerski dućan, Papa's, Hemingway te Weekend media festival u Rovinju.

Boiling point
se odvija u Ininom prostoru, smještenom u centru Zagreba, koji se sastoji od izložbene dvorane, stana i dvorišta. U prostoru će se moći vidjeti i recentni radovi hrvatskog produkt dizajna; Three-lite lampe arthitektonskog dvojca MVA te Segment fotelje dizajn studija Numen/For use.