U STRASBOURGU

Istarska kantautorica Elis Lovrić nastupa u dvorani Europskog parlmenta

10.03.2024 u 07:58

Bionic
Reading

Hrvatska kantautorica iz Istre, Elis Lovrić, pjevat će 12. ožujka u dvorani Europskog parlamenta u Strasbourgu, godinu i pol dana nakon koncerta u dvorani Europskog parlamenta u Bruxellesu, čime će postati prva hrvatska glazbenica s nastupima na obje lokacije Europskoga parlamenta

U Strasbourg odlazi kao članica istarske podružnice udruženja Business & Professional Women (BPW), Prvi hrvatski klub Pula, a izvest će svoju skladbu 'Kanat od mora', pola na francuskom, a pola na labinjonskom dijalektu.

'Još ću izvesti i 'Je ča je', koja je jako vesela, moćna i taman odgovara posveti kraju europalamentarnog mandata', najavila je Lovrić, koju je, kao i ostale članice u posjet pozvao hrvatski eurozastupnik iz Istarske županije, Valter Flego.

Kako se ističe u priopćenju, time je htio barem malo odškrinuti vrata Europskog parlamenta grupi žena poduzetnica, koje su svojim djelovanjem značajno doprinijele društvu na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

Nagrađivana akademska glumica, umjetnica i kantautorica koja svoje pjesme izvodi na čak deset svjetskih jezika i dva dijalekta, dosad je objavila tri albuma, od kojih je posljednji 'Kanat od mora', nedavno dobio i svoje vinilno japansko izdanje, na kojem su dvije pjesme prepjevane na japanski.

Mreža Business & Professional Women okuplja žene iz više od 100 zemalja na pet kontinenata. Osnovana je 1930. godine u Ženevi u sklopu Lige narode, organizacije koja je bila preteča Ujedinjenim narodima. BPW International razvija profesionalni, liderski i poslovni potencijal žena na svim razinama kroz mentorstvo, umrežavanje, izgradnju vještina i programe i projekte ekonomskog osnaživanja diljem svijeta.