LJETNE NOĆI

Hit komedija 'Sve o ženama' u Rijeci

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.07.2010 15:06
  • Objavljeno 15.07.2010 u 14:37
Rossana Bubola, Elvia Nacinovich, Elena Brumini

Rossana Bubola, Elvia Nacinovich, Elena Brumini

Izvor: Promo fotografije / Autor: HNK Ivana pl. Zajca

Sezonska uspješnica Talijanske drame riječkog HNK, Gavranova komedija 'Tutto sulle donne'/'Sve o ženama' u režiji istaknute glumice i redateljice Neve Rošić na programu je Riječkih ljetnih noći 17. srpnja u 21.30 sati i 19. srpnja u 21.30 sati

U ovoj britkoj i ciničnoj komediji isprepletene su dogodovštine žena, pripadnica različitih generacija i socijalnog okruženja, a sjajno ih glume Elvia Nacinovich, Elena Brumini i Rosanna Bubola, članice glumačkog ansambla Talijanske drame. Štoviše, te tri glumice nose 15 uloga u 16 prizora u kojima su ostvarile iznadprosječne glumačke kreacije. Potvrđeno je to i na nedavnim Danima satire u Zagrebu na kojima je ansambl predstave 'Tutto sulle donne'/'Sve o ženama' osvojio posebno priznanje Zlatni smijeh za kolektivnu igru u predstavi.

'S velikom ironijom i izvrsnom interpretacijom Elvia Nacinovich, Rosanna Bubola i Elena Brumini dale su život isprepletenim likovima. Njihova gluma ide do same virtuoznosti', napisao je Gianfranco Miksa u La voce del popolo nakon premijerne izvedbe 24. ožujka u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

Uprizorenje komedije Mire Gavrana ambijentirano je u Rijeku na više razina, od jezika preko scenografije do glazbe.

'Sretna je okolnost da smo kao ekipa mogli posegnuti u vlastitu memoriju i znanje u govornom izričaju te smo mnoge scene preoblikovali u dijalekte koji se na ovom području prožimaju', ističe redateljica Neva Rošić.

Tekst je s hrvatskog na talijanski jezik preveo Silvio Ferrari, a obradile ga članice ansambla. Uz režiju, Neva Rošić potpisuje i dramaturšku obradu. Senograf i kostimograf je Toni Plešić, a autor glazbe je Bruno Nacinovich koji je sačinio i izbor glazbe. Za scenski pokret zaslužna je Elena Brumini. Obje izvedbe bit će održane na novootkrivenoj festivalskoj lokaciji, u srcu riječkoga Staroga grada, na Trgu Matije Vlačića Ilirika.Predstava se izvodi uz podnaslovljeni prijevod Deni Šesnić.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi