5. ožujka

Glazbena večer Canzone Mediterranea' uoči Dana žena

07.02.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Operna diva Antonella Malis velikim koncertom uoči Dana žena, u utorak 5. ožujka u 19.30 sati u zagrebačkom kazalištu Gavella obilježava 30 godina karijere

Kruna je ovo mnogobrojnih životnih i scenskih iskustava na međunarodnim pozornicama gotovo svih svjetskih kontinenata, suradnje sa sjajnim glazbenicima, umjetnicima i brojnih ispričanih glazbenih priča kojima Antonella završava jedno životno poglavlje, stoji u najavi.

Glazbena diva čije je glasovno putovanje započelo već s 4 godine, sada u Zagrebu predstavlja novi pogled na glazbu i život. U glazbenoj večeri koja spaja tradiciju i modernu glazbu, Antonella će predstaviti svoje interpretacije novih pjesama uz već prepoznatljiv repertoar. Publika će tako imati priliku uživati u poznatim naslovima poput 'Parla piu piano', 'Caruso' i 'Samo jednom se ljubi', ali i otkriti nove pjesme poput 'Bambole' i 'Mambo Italiano'.

Posebnu čar ovom koncertu dat će orkestar Josipa Cvitanovića koji će tijekom večeri pratiti glazbenicu, dok će glazbeni gost Davor Radolfi solo izvedbama, ali i duetom s Antonellom upotpuniti ovu emotivnu večer.

'Nakon pet godina ponovno imam koncert u Zagrebu i to povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, uzbuđenje je time i veće. Zahvaljujem se kazalištu Gavella sto je dalo priliku da glazbeno putovanje mediteranom 'Canzone Mediterranea' krene baš iz samog srca ovog grada u kojem živim više od dva desetljeća. Novitet je što koncept programa uključuje moje interpretacije novih pjesama na već postojećem mom repertoaru, također i više glazbenika, orkestar Josipa Cvitanovića, dirigenta i producenta projekta. Posebno se veselim sto će mi se na pozornici pridružiti glazbeni gost Davor Radolfi kojem sam prije 20 godina ja bila gošća na njegovom velikom koncertu u Zagrebu', ističe Antonella Malis.

Ovaj koncert ujedno je i najljepši poklon u službi glazbe, zajedništva i međusobnog pomaganja, a posvećen ženama bez glasnica. Dio sredstava od prodanih ulaznica za koncert Antonella poklanja ženama bez glasnica članicama Kluba laringektomiranih Zagreb. Ovo su žene koje su zbog bolesti izgubile svoj glas. Sredstva će biti iskorištena za boravak članica KLZG na seminaru inhalacija, nadomjesnog govora,fizioterapije i hiodroterapije uThalassotherapiji u Crikvenici.

'Znala sam reći da je glas moj najbolji prijatelj, onaj moj zaštitnik koji je bio uz mene i kada sam ostajala potpuno sama. Zato mu hvala. Svijest o njegovoj važnosti kako u svakodnevnom kao i profesionalnom životu posebno se intezivirala posljednjih 5 godina od kada sam u suradnji s Hrvatskom udrugom laringektomiranih osoba i dr.sc. Tamarom Živković Ivanović pokrenula projekt Glasom od srca za osobe bez glasnica. Moj glas za žene bez glasnica, poklanjam od srca', zaključuje Antonella Malis ususret koncertu te poziva sve da dođu, uživaju u vrhunskoj glazbi te svojom podrškom zajedno učine veliku stvar: 'Jer prošlost nam daje identitet, budućnost ispunjenje, ali ono što zapravo živimo jest jedino sada..'