u zagrebu i rijeci

Dvije promocije drugog izdanja knjige Petre Heisinger 'Ja sam Petra nećete me slomiti'

22.10.2023 u 13:34

Bionic
Reading

Knjiga 'Ja sam Petra - nećete me slomiti' je zanimljivo svjedočanstvo koje ohrabruje i svjedoči kako uza sve nevolje koje nas zadese uz pomoć Božju i upornost možemo radosno živjeti ovaj život i uvijek ići naprijed

Autorica knjige progovara o pitanjima koja si sami rijetko postavljamo jer nas je moderni svijet odveo u nekom potpuno drugom smjeru, od onog istinskog puta, stoji u najavi.

Knjiga 'Ja sam Petra nećete me slomiti' neobičnim stilom pisanja, iako vrlo lakim za čitanje, literarizirano obrađuje, na trenutke, provokativna pitanja filozofske prirode koje si postavlja svaka osoba koja želi raditi na sebi i ne robovati ustaljenim razmišljanjima i ukalupljenim obrascima ponašanja.

Jedinstvenost ovog štiva jest spoj utjehe i odmora s jedne strane te snažne pokretačke snage i motivacije s druge. Tokom radnje koja je zapravo istinita priča jedne žene dolazi do redefiniranja ključnih pojmova poput poput slobode, uspjeha, prijateljstva, obitelji, podrške, majčinstva a između ostalog i vođenja ljubavi. Nužno ih je ponovo definirati jer se njihovo značenje često uzima zdravo za gotovo te izvrtanjem istog dolazi do gubljenja njihovog pravog, to jest, istinskog smisla. 'Ja sam Petra nećete me slomiti' dirnula je u teme koje su uzrok mnogim bolima o kojima se malo govori, a nimalo iz kuta iz kojeg to donosi ova knjiga. Kuta koji kad ispravno definira one gore navedene prekrasne ljudske pojmove dovodi do sklada uma, duha i tijela u brutalnoj sadašnjici.

Taj pogled iznutra se bazira na uvodu u knjigu koja priča o djevojčici, knjige u kojoj se dobivaju konkretni alati kako bi svatko bio pozvan da živi najviši let svojeg bića. Priča o djevojčici koja nije imala ništa, a ništa joj nije nedostajalo.

Zavirući u samu psihu žene, ova priča ispričana je da bi pomogla svakome tko želi raditi na svakom području svoje osobe. Knjiga bi se, iz tog razloga, mogla svrstati i u psihološku literaturu, dok s druge strane, teme koje obrađuje radije su filozofske. U svakom slučaju, knjiga obuhvaća širok spektar područja što ju ne ograničava samo na dio znanstvenog polja ili publike. Isto tako bitno je naglasiti da se ne radi o tipičnoj bajci sa sretnim krajem već od početka do kraja autorica knjigom svjedoči i slavi Život s velikim Ž, na način da je u svakom izazovu pronašla nešto lijepo i zagledajući se u to, izlazila iz svake bitke ojačana i mudrija. Sama knjiga dočarava težinu proživljenih životnih izazova donesenih dijelom zbog usađenih izvrnutih značenja spomenutih pojmova. U isto vrijeme autorica, u ulozi glavnog lika, ističe ljepotu tih istih izazova koji su uzeti kao prilika za rast te ukazuje na jedan atipičan i simpatičan, neukalupljen pristup svojim ulogama koji čitatelja zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Prva promocija će se održati 5. studenog (nedjelja) u Ckrvi Majke Božje Trsatske na adresi Frankopanski trg 12, s početkom u 19:30 sati, a druga promocija, 12. studenog (nedjelja) u dvorani pored crkve sv. Jeronima na adresi Maksimirska cesta 125, s početkom u 19:30 sati.