svježe iz tiska

Durieux je objavio knjigu 'Najbolji od svih svjetova' autora Veljka Žvana, jednog od pionira oglašivačke industrije u Hrvatskoj

02.05.2022 u 14:59

Bionic
Reading

Nakladnik Durieux objavio je knjigu 'Najbolji od svih svjetova' Veljka Žvana, insajdersku priču o svijetu oglašavanja iz pera jednog od prvih svjedoka stvaranja reklamne industrije u Hrvatskoj

Veljko Žvan (1956.) dvadesetak je godina proveo u više oglašivačkih agencija kao copywriter i kreativni direktor. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima oglašavanja. Posljednjih desetak godina radio je kao predavač na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je predavao Oglašavanje, Teoriju medija, Kreativnu komunikaciju i Estetiku. Objavio je više radova o ulozi medija u suvremenom društvu. Živi i radi u Zagrebu.

U knjizi "Najbolji od svih svjetova" jedan od prvih svjedoka stvaranja reklamne industrije u Hrvatskoj donosi insajdersku priču o ljudskim slabostima, nadanjima i razočaranju, ovog puta iz pozicije onoga koji je neposredno sudjelovao u stvaranju "najboljeg od svih svjetova".

"U ovoj lucidnoj, duhovitoj i gorkoj knjizi autor nas podsjeća da je čovjekova želja da bude uvijek bolji, ljepši i pametniji od drugih ugrađena u način na koji funkcionira suvremeni svijet", ističu iz Durieuxa.

Žvan nam nudi jednu netipičnu životnu sudbinu, ali onu u kojoj će se mnogi od nas sigurno prepoznati. U ovom žanrovski hibridnom djelu isprepleću se autorovi neposredni uvidi u stvarne ljudske sudbine i događaje te intelektualni stavovi o ulozi reklamne industrije u našem vremenu – tvornici snova čijim iluzijama savršenstva tek rijetki mogu odoljeti.