U kazališnoj kavani Kavkaz

Dodjeljene su nagrade Eufemija za najbolja umjetnička ostvarenja na festivalu Rovinj art and more 2021.

23.12.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Nagrade koje se sastoje od kipća sv. Eufemije, diplome i vina st. Euphemia vinarije Vicoda uručili su glumica Mila Elegović i direktor festivala Ronald Braus

U kultnoj zagrebačkoj kazališnoj kavani - Kavkaz dodjeljene su nagrade Eufemija za najbolja umjetnička ostvarenja na festivalu Rovinj art and more 2021., stoji u priopćenju.

Za izvedbu suite Slike s izložbe M. P. Musorgskog nagradu je dobio klavirist Karlo Ivančić. Dinko Bogdanić je dobio nagradu za koreografiju baleta Romeo i Julija (predstava je nastala u koprodukciji Opere b.b. i Istarskog narodnog kazališta), dok je primabalerina Ervina Sulejmanova osvojila za ulogu gospođe Capuleti u predstavi Romeo i Julija. I posljednja nagrada Eufemija dodjeljena je predstavi Carlotta Grisi od Vižinade do vječnosti. Nagradu su primile redateljica Ljiljana Gvozdenović i glumica Annamaria Serda.

Uslijedile su dodjele zahvala brojnim sponzorima. Podsjećamo, festival je ove godine trajao od 9.srpnja do 2. listopada i u grad podno crkve sv. Eufemije doveo preko 150 umjetnika. Sljedeće 4. izdanje festivala je u pripremi, format će biti sličan ovogodišnjem uz želju i nadu da će epidemiološke mjere dopustiti rad i uživanje u kulturi, najavljuu organizatori.