ZAGREB

Dodijeljene nagrade HNK

18.06.2009 u 16:12

Bionic
Reading

Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijeljene su godišnje nagrade za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja toga kazališta u sezoni 2008/2009.

Nagradu Mila Dimitrijević za najbolju žensku ulogu u drami dobila je Ivana Boban za ulogu Glorije Beatty u predstavi 'I konje ubijaju, zar ne?' Horacea McCoyja i Ivice Boban.

Dramski umjetnik Zijad Gračić dobio je nagradu Mila Dimitrijević za najbolju mušku ulogu za interpretaciju Georgesa Dantona u predstavi Goerga Buechnera 'Dantonova smrt'.

Nagradu Marijana Radev koja nosi ime po našoj opernoj prvakinji dobila je sopranistica Marija Kuhar Šoša za ulogu Nannette u Verdijevom 'Falstaffu' u posljednoj ovosezonskoj opernoj premijeri.
Dugogodišnji član Opere Hrvatskog narodnog kazališta bariton Davor Radić dobitnik je nagrade Vladimir Ruždjak za ulogu Forda u Verdijevom 'Falstaffu'.

Nagradu Ana Roje za najbolju žensku ulogu u baletu dobila je Pavla Mikolavčić za ulogu Lise u baletu 'Vragolasta djevojka' Ferdinanda Herolda i Ludwiga Hertela u koreografiji Vladimira Derevianka te za ulogu u baletu 'Razloga 4' u koreografiji Edwarda Cluga, na glazbu Milka Lazara.

Baletni prvak Azamat Nabiullin dobitnik je nagrade Oskar Harmoš za najbolju mušku baletnu ulogu za izvedbu Colasa u predstavi 'Vragolasta djevojka'.