U PROSINCU

'Distribuiraj to!': Otvorene prijave za radionicu o promociji i distribuciji dokumentarnog filma

20.11.2020 u 15:07

Bionic
Reading

Prijave za besplatnu filmsku radionicu 'Distribuiraj to!' (Distribute This!), koji će se održati od 14. do 18. prosinca, otvorene su u petak za sve one koji žele dobiti detaljan uvid u pripremu i realizaciju dokumentarnih projekata - od razvoja do finalizacije i distribucije.

Zainteresirani se, bez obzira koliki su im prethodno znanje i iskustvo, mogu prijaviti do 7. prosinca na info@littlereddot.hr, mail Little Red Dota, koji provodi projekt u suradnji s produkcijskom kućom Wolfganf&Doly, Mini Art-kinom iz Rijeke, riječkim Filmaktivom, producentskom kućom Fade In te londonskom agencijom Taskovski films.

Radionica, koja će se zbog pandemije održati online, namijenjena je filmskim profesionalcima, studentima i svim zainteresiranima različitih razina znanja. Mogu se prijaviti polaznici iz cijele Hrvatske.

Kao i prethodno izdanje radionice 'Distribuiraj to!', održane u Rijeci prošle godine, i ovo će polaznike podučiti o suvremenim tendencijama u distribuciji dokumentarnih filmova i filmskoj industriji općenito.

Neke od tema koje će se obraditi su festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, alternativni kanali distribucije te financiranje, programi razvoja i usavršavanja projekta, filmski marketi i forumi, potencijalni partneri – od fondova, televizija do koproducenata; festivali, programski slotovi i određenja, VOD platforme – komercijalne, nezavisne, edukativne; agregatori i slično. 

Osim niza stručnih predavanja, organizirat će se i gledanje jednog dokumentarnog filma, analiza slučaja tog filma, te se planiraju individualne konzultacije na kojima će se s polaznicima razgovarati o njihovim planiranim projektima.

Predavačice su producentice Iva Tkalec (Playtime Films, Belgija), Sabina Krešić (Fade in, Hrvatska), Marina Burić (ZagrebDox, IDFA, Hrvatska, Nizozemska), Irena Taskovski (Taskovski films, Velika Britanija), Tamara Babun i Una Radić (Wolfgang&Dolly, Hrvatska), Martina Petrović (Desk Kreativne Europe – Ureda MEDIA, Hrvatska) i Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot, Hrvatska).

Projekt su podržali Grad Rijeka, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR).