split

Otvoren je peti Mediteranski festival knjige, donosimo detalje programa

28.09.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Peti Mediteranski festival knjige otvoren je danas, 28. rujna u Sportskom centru Gripe a na otvorenju je nastupila splitsko-paška umjetnica i performerica Ane Paška, koja će u klubu Ghetto održati i koncert. Na sajmu će se u prodajnom dijelu predstaviti pedesetak nakladnika s bogatim programom, a na tribini '500 godina Judite', uz ostale, sudjelovat će i Andro Krstulović Opara i Stjepko Rošin

U protokolarnom dijelu otvaranja nazočnima se obratio Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore koja je organizator Festivala. Uz njega, govorili su i predstavnici pokrovitelja manifestacije — gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, te državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl. Voditeljica otvaranja bila je Katarina Baretić.

Otvorenje petog Mediteranskog festivala knjige održalo se u 12 sati, u velikoj dvorani sportskog centra Gripe. Nakon otvorenja slijedi promocija knjige Dragana Bursaća "Čekajući Dylan Doga u Srebrenici" (16 sati), panel posvećen 500. obljetnici Marulićeve Judite na kojemu sudjeluju Andro Krstulović Opara, Stjepko Rošin, Darka Perko i Bruna Bebić (17 sati), te predstavljanja knjiga Andreja Nikolaidisa "Anomalija" (18 sati) i Jurice Pavičića "Mater Dolorosa" (19 sati).

  • +4
Otvaranje Mediteranskog festivala knjige Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Ulaz na festival je besplatan a završava u nedjelju. Čitav program festivala dostupan je na ovoj poveznici.