U DVORANI HND-A

Danas komemoracija za novinara i pisca Predraga Lucića

16.01.2018 u 08:39

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo u suorganizaciji s Hrvatskim P.E.N. centrom i Hrvatskim društvom pisaca organizira komemoraciju za novinara i pisca Predraga Lucića u utorak, 16. siječnja, u 18 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) u Zagrebu

Na komemoraciji će govoriti Saša Leković, Nadežda Čačinović, Kruno Lokotar, Sinan Gudžević, Sanja Modrić, Drago Pilsel i Boris Pavelić. Izabrane pjesme Predraga Lucića čitat će Vili Matula.

Novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, izgubio životnu bitku nakon što mu je u svibnju prošle godine dijagnosticirana teška bolest. Preminuo je u srijedu, 10. siječnja. Pokopan je u petak na splitskom groblju Lovrinac.

  • +5
Predrag Lucić Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic/ CROPIX

Predrag Lucić od ljeta 2009. u riječkom 'Novom listu' pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom 'Trafika'.

Objavio je 'Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti' u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pjesmaricu 'Haiku haiku jebem ti maiku' 2003., knjigu lirike 'Ljubavnici iz Verone' 2007., čitanke 'Sun Tzu na prozorčiću' 2009., 'Bezgaća povijesne  zbiljnosti' 2010. godine i 'Gusle u magli' 2013. godine.

Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu 'Melodije Bljeska i Oluje'.

Nagradu 'Judita' Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.