SUVREMENI MECENE

Abramovičeva djevojka pokreće časopis o umjetnosti i visokoj modi

28.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon što je prije tri godine postala vlasnica moskovske galerije Garage CCC, poznata kolekcionarka umjetnina i djevojka ruskog oligarha Romana Abramoviča, Daša Žukova u rujnu pokreće časopis posvećen umjetnosti

Da Daša Žukova voli umjetnost, svjetski je poznata činjenica. Osim trošenja astronomskih iznosa na umjetnine, Žukova je, od 2008. vlasnica galerije suvremene umjetnosti Garage CCC u Moskvi, u kojoj redovito organizira izložbe vodećih suvremenih umjetnika.

Imućna Ruskinja ovih je dana najavila svoj novi projekt. U rujnu ove godine pokrenut će umjetnički časopis Garage, koji je ime dobio po moskovskoj galeriji. Ono po čemu će se Dašin časopis razlikovati od sličnih svjetskih izdanja su takozvane ženske teme, jer će se, osim umjetnošću, baviti i visokom modom.

'Imam toliko ideja da ne znam što bih sa svima. Volim fantazirati i sanjariti o raznoraznim stvarima tijekom dana', kazala je Žukova objasnivši medijima inspiraciju za najnoviji projekt.

Osim u galeriji i na projektu časopisa, Žukova radi kao savjetnica na novom portalu, također posvećenom umjetnosti, art.sy.