PO UZORU NA PAHORA

Zašto Kosor ne iznajmi prostorije Vlade?

Hrvatska Vlada

Hrvatska Vlada

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Vlada Republike Slovenije već godinama iznajmljuje svoje prostorije u privatne svrhe i sva sredstva dobivena iznajmljivanjem idu u državni proračun. Za razliku od Slovenije u Hrvatskoj najam prostora Hrvatskog sabora i Vlade nije moguć, piše Poslovni dnevnik

Javni gospodarski zavod je javnosti na raspolaganje stavio dvorac Brdo, kongresni centar Brdo, hotel Kokru, vilu Podrožnik kao i druge prostore u vlasništvu Republike Slovenije, a iznajmiti ih može bilo tko po cjeniku koji se može naći na njihovim službenim internetskim stranicama.

Korištenje tih objekata uređeno je protokolarnim pravilima i aktom o osnivanju javnog zavoda. Iznajmljuju se i dvije dvorane u zgradi vlade koje osim državnih organa i institucija mogu koristiti komercijalni, ali i privatni korisnici koji su spremni platiti 51 euro po satu za veliku dvoranu i 21 euro po satu za malu dvoranu. U svim vladinim objektima održana su 903 komercijalna događaja, a prihodi od najma su još nepoznati, piše Poslovni dnevnik.

Za razliku od Slovenije u Hrvatskoj najam prostora Hrvatskog sabora i Vlade nije moguć. Agencija za upravljanje javnom imovinom Republike Hrvatske iznosi da privatna okupljanja u prostorima vlasti i Markovu trgu nisu moguća. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi