poslovni iskorak

Will Smith i Jay Z pomažu pri kupnji nekretnine, zanimljivo je tko će im biti prosječni klijenti

02.08.2021 u 10:45

Bionic
Reading

Landis Technologies startup je tvrtka koja pomaže stanarima s niskim primanjima da u kratkom roku postanu vlasnici stanova

U te se svrhe startup udružio s mnogim slavnim osobama u ulozi investitora, primjerice Willom Smithom i Jay Z-jem. Namjeravaju prikupiti 139 milijuna eura. Jay-Z se pridružio investitorima putem dioničke tvrtke Roc Nation, a Will Smith putem fonda rizičnog kapitala Dreamers VC. Očekuje se da će ograničeni iznos pokriti dug i kapital. Prema Bloombergu, to bi trebalo biti dovoljno za kupnju oko 1.000 nekretnina.

Landis priskače u pomoć pojedincima s nižim prihodima koji žive u unajmljenom stanu i ne mogu si priuštiti da ga posjeduju. Tvrtka kupuje nekretninu koja se sviđa klijentu i iznajmljuje je na vrijeme dok klijent nema pravo na hipoteku. Kupac može kupiti kuću po unaprijed određenoj cijeni u roku od dvije godine otkako je Landis postao vlasnik.

Tvrtku sa sjedištem u New Yorku osnovali su Cyril Berdugo i Tom Petit. Berdugo je rekao kako startup radi na većoj financijskoj uključenosti. Prema njegovim riječima, ponosni su što stvaraju bogatstvo za Amerikance s niskim prihodima. Kako su cijene stanova posljednjih godina rasle, sve je više Amerikanaca koji se odlučuju za najam umjesto za kupnju nekretnina. Landis radi na poboljšanju situacije i omogućavanju većem broju ljudi da je posjeduju.

Tvrtka posluje u jedanaesti američkih država, uključujući Alabamu, Kentucky i Južnu Karolinu. Tipičan klijent tvrtke potencijalni je kupac nekretnine s proračunom između 93.000 i 337.000 dolara.

  • +15
Jada Pinkett Smith i WIll Smith Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Landis svojim klijentima nudi i savjete o tome kako upravljati svojim financijama kako bi poboljšali svoje šanse za dobivanje kredita i uštedjeli iznos koji im je potreban za uplatu depozita. Cilj tvrtke je pomoći barem 80 posto kupaca u vlasništvu kuće.

Prilikom kupnje njihove buduće nekretnine, tvrtka određuje najamninu za vrijeme do prijenosa na njih. Ako klijent nakon dvije godine nije spreman kupiti nekretninu, Landis mu daje više vremena ili ga prodaje.

“Ostvarujemo prihod kada kupac kupi kuću. Ostavimo li novac na stolu, to je naš problem ", objasnio je Berdugo.