JURČIĆ O ODBORU ZA INVESTICIJE

'Vlada bi se sada komotno mogla zvati HUP'

  • Autor: O.I. Novokmet
  • Zadnja izmjena 18.03.2011 10:16
  • Objavljeno 18.03.2011 u 07:00
kosor popijač milošević

kosor popijač milošević

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Vlada je jučer osnovala Odbor za investicije, u koji je uz nerazdvojni ministarski duo Dalić - Milošević imenovala bankare Božu Prku i Franju Lukovića, šefa HGK-a Nadana Vidoševića i HUP-ovce Ivana Ergovića i Davora Majetića. Ekonomist Ljubo Jurčić smatra da to potvrđuje kako Vlada vodi računa samo o interesima poslodavaca te da Odbor, u koji je Kosor uspjela pridobiti i bankare koju su prošli tjedan u mini ratu podržali guvernera, neće napraviti ništa
Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Božo Prka i Franjo Luković u Ban(kar)skim dvorima

'Efektivno taj Vladin Odbor za investicije neće ništa napraviti, pa ne može Franjo Luković dati kredit mimo bankarske procedure, baš kao ni Božo Prka. Politički je ovo vrlo nepromišljeno, jer Vlada mora vladati u interesu svih, a ne u interesu poslodavaca koji čine tri posto društva. Već su ionako ministri Popijač i Milošević došli iz HUP-a, a sad nakon ovog Odbora Vlada slobodno može preuzeti ime i izvjesiti natpis HUP', komentirao je Ljubo Jurčić za tportal.

Vlada se jučer pohvalila i s desetak novih-starih investicijskih projekata, među kojima su i Brijuni rivijera i Plomin, za koje je prilično maglovito najavila da će 'u nekoj od faza realizacije biti u drugom tromjesečju ove godine'.

Jurčić taj Vladin potez ocjenjuje paničnom reakcijom: 'To lutanje izgubljene Vlade može biti opasno. U državi je veliki nered, Vlada ne funkcionira na pravi način i traje velika potraga za svježim novcem. Razni bjelosvjetski spekulanti mogli bi zaključiti da je Hrvatska sada vrlo jeftina i da se sve može kupiti u bescjenje po sistemu 'daj što daš'. Nije dobro uključivati velike površine zemljišta i drugu vrijednu nacionalnu imovinu u te investicijske projekte ako to uključuje njihovu rasprodaju. Trenutačno ne postoje objektivni uvjeti ni za jedan projekt, najvažnije je zaustaviti propadanje zemlje. Ova godina je ionako izgubljena, ne treba raditi ništa u panici da ne ponovimo velike greške kakve smo radili proteklih dvadeset godina', zaključio je Jurčić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi