IMA SE

Ured HGK u Moskvi koštat će nas 780.000$

21.06.2010 u 09:20

Bionic
Reading

'Cijena najma je 1000 eura po kvadratnom metru godišnje, što je za ruske prilike izuzetno povoljna cijena', pojašnjavaju iz HGK najam svog novog ureda koji se nalazi u najprestižnijoj zoni u Moskvi

Ured koji je Hrvatska gospodarska komora otvorila u Moskvi, hrvatske porezne obveznike koštat će 780.000 dolara godišnje. Tako visoke troškove u HGK opravdavaju time što je, kažu, Moskva najskuplja prijestolnica na svijetu.

No ne samo da je Moskva skupa, nego se i hrvatski ured nalazi u njenoj najprestižnijoj poslovnoj zoni. Prostire se na 780 četvornih metara, a za samo jedan kvadratni metar HGK će plaćati 1000 dolara godišnje

Tvrde kako je cijena realna i to s obzirom da je rusko tržište jedno od najperspektivnijih za razvoj hrvatskoga gospodarstva.

'Cijena najma je 1000 eura po kvadratnom metru godišnje, što je za ruske prilike izuzetno povoljna cijena. Prostor će moći koristiti hrvatski gospodarstvenici za sastanke, poslovne skupove, a u stambenom dijelu boravit će i gospodarstvenici i djelatnici HGK koji će stjecati potrebna znanja o ruskom tržištu te učiti jezik kako bi se educirali za pomoć hrvatskim gospodarstvenicima u proboju na to specifično i jedno od najpropulzivnijih tržišta svijeta.

S obzirom na intenziviranje rusko-hrvatskih odnosa (što potvrđuju tri posjeta premijerke Kosor u godini dana njena mandata i dva hrvatska predsjednika u posljednjih godinu dana), otvaranje predstavništva veliki je korak za hrvatsko gospodarstvo i odskočna daska ne samo na rusko tržište, već i zemlje u okruženju', pojasnili su u HGK za Večernji list.