PREVENT ZLATAR NIJE UGROŽEN

Uprava Prevent Globala: prijedlog za stečaj

03.08.2010 u 23:16

Bionic
Reading

Uprava slovenskog Prevent Globala danas je sudu u Slovenj Gradcu poštom poslala prijedlog za pokretanje stečaja društava Prevent Global i Prevent automobilski dijelovi, a do prihvaćanja odluke suda o uvođenju stečaja još postoji mogućnost da uprava povuče taj prijedlog ako postigne odgovarajući dogovor s potencijalnim strateškim partnerom, rekao je prvi čovjek Prevent Globala Renato Krajnc, prenosi Slovenska tiskovna agencija

Zbog mogućeg stečaja krovne tvrtke Prevent Globala i njezine tvrtke kćeri, proizvođača presvlaka za automobilska sjedala za Volkswagen i Mercedes, neposredno je ugroženo 1260 zaposlenih. Uz to, stečaj tih tvrtaka posredno ugrožava još 1490 radnih mjesta u drugim tvrtkama kćerima u Sloveniji i inozemstvu, navodi STA.

U vezi s hrvatskom tvrtkom kćeri Prevent Zlatar, koja ima 380 zaposlenih, Krajnc je danas ocijenio da njezino poslovanje nije ugroženo.

'Prevent Zlatar je tvrtka koja u ovom trenutku razmjerno dobro posluje', rekao je Krajnc.

Prevent Global duguje bankama 52 milijuna eura. Lani je poslovao s prihodom oko 42 milijuna eura, a godinu je završio s gubitkom većim od sedam milijuna eura.

Krajnc ocjenjuje kako postoje realne mogućnosti da se proizvodnja nastavi i u slučaju uvođenja stečaja. To, po njegovim riječima, ovisi o potencijalnom preuzimatelju.

Zaposleni u Prevent Globalu i Prevent automobilskim dijelovima u ponedjeljak su počeli najavljeni štrajk zbog neisplaćenih lipanjskih plaća.