BALOISE GRUPA SE POVLAČI

UNIQA kupila Basler osiguranje u Hrvatskoj i Srbiji

22.10.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Švicarska Baloise grupa prodala je svoja osiguravateljska društva u Hrvatskoj i Srbiji austrijskoj grupaciji UNIQA za 75 milijuna eura

Društva su u ove dvije zemlje poslovala pod imenom Basler osiguranje. U Hrvatskoj Basler osiguranje nudi širok izbor neživotnih i životnih osiguranja za privatne i poslovne korisnike. U prvih devet mjeseci ove godine u neživotnim osiguranjima Basler je ostvario premijski prihod od 161,2 milijuna kuna i drži 3,15 posto tržišta. Istovremeno, u životnim osiguranjima drži 6,95 posto tržišta sa 126 milijuna kuna prihoda.

U Srbiji je Basler osiguranje bilo usredotočeno na tržište privatnih korisnika. Obje su tvrtke u 2012. godini realizirale premijski priljev u iznosu od ukupno 68,4 milijuna švicarskih franaka.

UNIQA Group jedna je od vodećih osiguravateljskih grupacija čija su glavna tržišta Austrija i Istočna Europa. UNIQA je već prisutna u Hrvatskoj i Srbiji, a kupnjom Basler osiguranja će dodatno učvrstiti položaj na tim tržištima.

Obje strane namjeravaju zaključiti transakciju tijekom 2014. Zbog povlačenja s tržišta, Baloise Grupa ovim ugovorom očekuje jednokratni gubitak od 30 milijuna švicarskih franaka