tehnološko partnerstvo

U Saponiji krenuo u primjenu novi informacijski poslovni sustav

02.01.2023 u 15:56

Bionic
Reading

S prvim danom 2023. godine i otvaranjem novog financijskog razdoblja u Saponiji je u primjenu uspješno krenuo novi ERP poslovni sustav SAP S/4 HANA i pokrenut rad u SAP-u. Proces implementacije, koji su u Saponiji realizirali s tvrtkom mStart plus d.o.o., Hrvatskim Telekomom i Combisom, započeo je početkom 2021. godine, ali je zbog prelaska na euro, početak primjene dogovoren za 01.01.2023.

“Zahvaljujući odličnoj suradnji Saponije i tima iz mStarta i HT Grupe, projekt je završen u planiranom roku, a transakcije su uspješno potvrđene unutar sustava”, istaknula je predsjednica uprave Saponije Dajana Mrčela, te naglasila da je novi ERP poslovni sustav velik iskorak Saponije u procesu digitalizacije, a s njegovom primjenom ostvaren je jedan od najvažnijih ciljeva kompanije za nastavak uspješnog poslovanja.

SAP sustav je zamijenio dosadašnji, interno razvijan informacijski sustav za praćenje poslovnih funkcija, integriranom, učinkovitijom platformom koja pokriva sve aspekte poslovanja. Očekuje se da će novo rješenje ubrzati procese, ostvariti znatne uštede u poslovanju Saponije, omogućiti postizanje visoke razine fleksibilnosti te pojednostaviti i automatizirati brojne procese kako bi što prije mogli odgovoriti na zahtjeve korisnika i partnera.

„Hrvatski Telekom je kao tehnološki partner usmjeren na digitalizaciju poduzeća s ciljem lakše transformacije i prilagodbe novim digitalnim alatima. Provedba ovog sveobuhvatnog projekta izvrstan je primjer implementacije složenih i integriranih digitalnih rješenja koje naši stručnjaci u Hrvatskom Telekomu i Combisu omogućuju poslovnim korisnicima“, izjavila je Marijana Bačić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma.