KONZUM, LIDL, SPAR

U korona-krizi rade punom parom, evo kako će nagraditi zaposlenike za Uskrs

06.04.2020 u 17:59

Bionic
Reading

Trgovački lanac Spar je u ponedjeljak izvijestio kako nakon isplate bonusa od 1.500 kuna djelatnicima danas isplaćuje i uskrsnicu u iznosu od 400 kuna, dok su iz Lidla Hrvatska objavili da će njihovi zaposlenici dobiti 1.000 kuna uskrsnice.

"Ponosni smo na naše djelatnike Spar i Interspar trgovina koji svakodnevno ulažu izniman trud kako bi kupcima osigurali potrebnu opskrbu. Nakon što smo osigurali bonus koji smo isplatili u dva dijela po 750 kuna, djelatnicima je isplaćena i uskrsnica", navode iz Spara.

Podsjećaju i da su, kako bi osigurali maksimalnu zaštitu za sve djelatnike i omogućili im više slobodnog vremena, u svim trgovinama smanjili i broj radnih dana. Djelatnici su podijeljeni u dvije grupe, na način da jedan tjedan rade tri dana, a drugi četiri dana u tjednu.

Također je uvedeno i niz mjera kako bi se zaštitili djelatnici i kupci - zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, a u svim Spar i Interspar trgovinama postavljene su i zaštitne barijere od pleksiglasa na svim blagajnama itd.

Iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska su izvijestili da će isplatiti uskrsnicu u iznosu 1.000 kuna svim svojim zaposlenicima.

Napominju i kako Lidlove trgovine u Hrvatskoj neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja.

Iz Konzuma su danas također izvijestili da njihove prodavaonice neće raditi na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, a zaposlenicima je isplaćena uskrsnica u iznosu od 1.000 kuna, što je za 300 kuna više nego prošle godine,