HVALE ODLUKU VLADE

U Brodotrogiru zadovoljni izborom Končara

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 19.07.2012 19:40
  • Objavljeno 19.07.2012 u 18:59
Brodotrogir

Brodotrogir

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Prvi put u ovih nekoliko godina koliko traje proces privatizacije, službenim priopćenjem su se javnosti obratili iz poslovodstva Brodotrogira izražavajući zadovoljstvo epilogom i današnjom odlukom Vlade RH

Podsjetimo da je danas 19. srpnja na 41. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena Odluka o prihvaćanju ponude društva Kermas Energija d.o.o., Zagreb, za kupnju 1.177.014 dionica društva Brodotrogir d.d., Trogir, što čini 95,24 posto temeljnog kapitala Društva, pod posebnim uvjetima.

U priopćenju se navodi da je na sjednici, nakon razmatranja ponude Kermas Energije d.o.o., Zagreb i More Trogir d.o.o. zaključeno da je ponuda Kermas Energija d.o.o. svojim sadržajem i ciljem u značajnijoj mjeri podudarna s konceptom održavanja brodograđevne djelatnosti kroz restrukturiranje poduzetnika u poteškoćama, a ponuda More Trogir d.o.o. svoje polazište temelji na značajnoj prenamjeni same lokacije i snažnijeg komercijalnog karaktera djelatnosti i prostora.

'Ponuda tvrtke Kermas Energija d.o.o. temelji se na dorađenom Programu restrukturiranja Brodotrogira d.d., a glavna značajka je održati i unaprijediti brodogradnju kao temeljnu djelatnost. Stav Brodotrogira d.d. je od samog početka identičan, svaka ponuda i svaki investitor koji u temelju prihvaća naš program restrukturiranja je dobrodošao i mi ga prihvaćamo. Zato i pozdravljamo ovu Odluku Vlade, jer to je baš ono što se želi napraviti na ovom prostoru brodogradilišta. Uz zadržavanje brodograđevne djelatnosti, to podrazumijeva i investiranje u tehnologiju, reduciranje površine predviđene za gradnju brodova i niz drugih aktivnosti kao što je marina, servis, vezovi za superjahte, njihovo servisiranje, kompatibilne djelatnosti uz brodogradnju, diversifikacija dijela proizvodnje i dijela kapaciteta', zaključak je današnjeg priopćenja iz Brodotrogira.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!