ZADARSKA MARINA

Turska Dogus Grupa preuzela Tankerkomerc

18.09.2013 u 09:30

Bionic
Reading

Na jučerašnjoj Skupštini dioničara Tankerkomerca turska Dogus Grupa postala je većinski vlasnik te zadarske tvrtke za trgovinu, turizam i usluge.

Naime, dioničari Tankerkomerca prihvatili su prijedlog Uprave o smanjenju temeljnog kapitala za 60 milijuna kuna radi pokrića gubitaka, a zatim i o dokapitalizaciji od strane Dogus Grupe sa 108,9 milijuna kuna, čime je turski investitor preuzeo vlasničku i upravljačku kontrolu nad Tankerkomercom. Dogus Grupa također planira Tankerkomercu osigurati dodatnih do 75 milijuna kuna kredita za nova ulaganja.

Generalni direktor tvrtke Boris Jurić istaknuo je kako je Dogus Grupa po njegovom mišljenju optimalno rješenje. "U ovakvom trenutku u kojem se nalazimo, ja kao Uprava podržavam takav postupak gdje jedan zaista jaki strateški investitor ulazi u Tankerkomerc", rekao je Jurić.

Inače, turska Dogus Grupa već je preuzela dvije marine na zadarskom području, marinu Dalmacija koja je nešto više od godinu dana zajedno s marinom Borik u turskom vlasništvu. Tijekom iduće tri godine uložit će 17 milijuna eura, a veći dio odlazi na marinu Dalmacija. Marine Dalmacija i Borik dobro posluju, iako je i ovdje gospodarska kriza napravila svoje. Za razliku od 2009. kada nije bilo slobodnih vezova u marini Dalmacija danas je popunjenost oko 85 posto.