Karijere

Trupčević odlazi iz Styrie, Turković i Gavranović preuzimaju vodstvo 24sata

17.11.2020 u 14:17

Bionic
Reading

Boris Trupčević odlazi iz Styria Media Grupe, Zoran Turković i Goran Gavranović preuzimaju vodstvo u 24sata, lideru digitalnih i tiskanih medija u Hrvatskoj, a Ivan Buča postaje glavni izvršni urednik.

'Boris Trupčević odlučio je otići iz 24sata, vodećeg hrvatskog medijskog branda, i odstupiti s pozicije CEO-a 31. prosinca ove godine. Ostat će povezan sa Styria Media Grupom u ulozi savjetnika. Od 1.1.2021. godine nova generacija preuzima vodstvo u 24sata: Zoran Turković postaje novi CEO, a Goran Gavranović pridružit će mu se u upravi 24sata. Ostat će i na sadašnjoj poziciji glavnog urednika, pa će stoga Ivan Buča biti imenovan glavnim izvršnim urednikom i preuzeti operativno vođenje redakcije 24sata', priopćeno je.

'Odlazim iz 24sata ispunjen i ponosan na sva naša zapažena postignuća i rezultate. Bila mi je privilegija voditi izvanrednu skupinu ljudi koji su potvrđeni inovatori i pioniri u mnogim područjima. Od greenfield investicije, 24sata je izrastao u snažnog tržišnog lidera koji postavlja nove standarde u industriji. Promovirali smo digitalnu transformaciju čak i šire od medijske industrije, a nedavno smo zavladali i novom medijskom kategorijom u Hrvatskoj – online videom. Pripremajući zadnjih mjeseci ovu tranziciju uvjerio sam se da moji nasljednici mogu pogurati 24sata još nekoliko koraka naprijed. Svoju karijeru nastavit ću izvan medijske industrije, što ću obznaniti uskoro', rekao je Trupčević.

Markus Mair, CEO Styria Media Grupe rekao je: 'Žao nam je zbog ove odluke, ali je moramo prihvatiti. Iznimno mo zahvalni Borisu za ogroman doprinos pozitivnom razvoju Styria grupe u Hrvatskoj, posebno na jedinstvenom uspjehu 24sata. Također, cijenimo njegov značajan doprinos u području inovacija te osmišljavanju novih ideja, ne samo na razini Hrvatske, nego i u cijeloj Styria Media Grupi. Tim više smo sretni što ostajemo povezani kako bismo zadržali njegov inovacijski potencijal i industrijska znanja, kroz njegovu savjetodavnu ulogu u Hrvatskoj'.

Klaus Schweighofer izStyria Media International dodaje: 'Kao dio našeg top menadžmenta Boris je bitno doprinio našem uspjehu u Hrvatskoj, posebice dovođenjem 24sata na vodeću tržišnu poziciju u samo šest mjeseci od svog dolaska u Styriju krajem 2005. godine. Uvijek je planirao ostati pet do deset godina. Sretan sam da je s nama ostao ukupno 15 godina. Boris nam ostavlja izvrsnu te visoko uspješnu radnu organizaciju s velikim brojem talenata i potencijala. Nova generacija, predvođena Zoranom Turkovićem i Goranom Gavranovićem, preuzet će 24sata te osigurati daljnji uspjeh i rast hrvatskog broja 1 u digitalu, printu te videu'.