DAVOR FILIPOVIĆ

'Tko ne može podnijeti pritiske, ne mora biti dio ni politike ni Vlade'

13.04.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izavio je u četvrtak da su navodni pritisci na njega 'netema' i da političari moraju biti na njih spremni, ali nije odgovorio je li mu i tko prijetio zadnjih tjedana

'Onaj tko se odlučio baviti politikom treba biti spreman na određene pritiske. Tko te pritiske ne može podnijeti i ne može se s njima nositi uopće se ne treba baviti politikom', izjavio je Filipović nakon sjednice Vlade.

Nije jasno odgovorio je li u zadnje vrijeme bio izložen pritiscima ili prijetnjama. Objasnio je da nije govorio o pritiscima, nego 'o onome što se događalo protekla 3-4 tjedna', kada se u medijima moglo čitati kako on koči prodaju Petrokemije, zbog čega će ona propasti, a zatim i HEP.

'Petrokemiju smo uspješno riješili tako da smo zaštitili hrvatski interes. Priča s HEP-om ide u pozitivnom smjerom. Sve se rješava kako se treba rješavati', rekao je.

Što se tiče teza da ga premijer nije zaštitio, rekao je da je to 'pomalo smiješno', jer radi u koordinaciji s njim i drugim ministrima. 'Da nemam podršku premijera, ne bih bio tu', dodao je.

Filipović je prošloga tjedna izjavio kako ne postoji pritisak koji će ga zaustaviti u obrani hrvatskih interesa i građana 'od predatora koji misle da je Hrvatska njihov bankomat', a danas nije nije konkretno odgovorio tko je na njega vršio pritisak.

Premijer Plenković u ponedjeljak je izjavio da ga Filipović nije izvijestio o pritiscima.