ministar odlučan

Filipović: Postoje interesne skupine kojima ne odgovara ono što radimo, ja im poručujem - neka dođu!

30.03.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, komentirao je nakon sjednice Vlade situaciju oko Agrokora, kao i cijenu plina i situaciju s Petrokemijom

“Nisam tada sudjelovao u tim procesima”, rekao je o slučaju Agrokor i izuzeću vještačenja DORH-ova konzultanta.

Što se tiče cijene plina rekao je da se ona neće mijenjati. “Nema nikakvih problema i katastrofe. Bit će sve dobro kao i do sada. Uvijek u krizi ima onih koji žele zaraditi i profitirati. Ima onih koji bi htjeli da im je cijena plina puno veća kako bi im zaradili puno više”, rekao je.

Upitan za komentar najnovijeg N1 otkrića o dopisu PPD-a Heri, Filipović kaže: “Ako se nekome prijeti to je pitanje za druge institucije…Jasno je da postoje određene interesne skupine kojima baš ne odgovara ono što radimo mi u Ministarstvu. Dotaknut ću se samo Petrokemiju i napise da ju želimo uništiti. Istina je da zagovaram nastavak proizvodnje u Petrokemiji i zadržavanje radnika, a za to morate ulagati u modernizaciju i na tome inzistiram”, dodao je ministar.

“Vodim računa da Hrvatska ne bude u lošijem pravnom položaju kada dođu novi investitori negoli je bila. To znači da Hrvatsku ne može tužiti netko za ono što mu padne na pamet”, napomenuo je.

“Dok sam igrao košarku branio sam boje sinjskog Alkara i kada ulazite u dvoranu imate natpis koji kaže “Neka dođu”. Pa zato i ja sada kažem – neka dođu!”, rekao je Filipović.