rezultati za 2016.

Tisak prošlu godinu zaključio s 388 milijuna kuna gubitka

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 05.10.2017 17:34
  • Objavljeno 05.10.2017 u 17:34
Prihod Tisak Grupe lani je bio 2,73 milijarde kuna, što je za 3,5 posto manje nego godinu ranije

Prihod Tisak Grupe lani je bio 2,73 milijarde kuna, što je za 3,5 posto manje nego godinu ranije

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tisak Grupa je u 2016. godini ostvarila je gubitak prije oporezivanja od 388 milijuna kuna, dok je gubitak za 2015. godinu iznosio 64,4 milijuna kuna, navodi se u revidiranom financijskom izvješću grupe objavljenom u četvrtak

Konsolidirani poslovni prihodi Tisak Grupe su u 2016. iznosili 2,73 milijarde kuna, što je za 3,5 posto manje nego godinu ranije. 

"Grupa je u 2016. godini ostvarila gubitak od 388 milijuna kuna, nakon čega je knjigovodstvena vrijednost kapitala i rezervi bila negativna u iznosu od 202 milijuna kuna. Kratkoročne obveze su veće od kratkoročne imovine za 330,9 milijuna kuna", stoji u izvješću. 

Prema financijskom izvješću, glavni rizik Grupe u nadolazećem razdoblju predstavlja stabilizacija i restrukturiranje operativnog poslovanja u kojem Grupa mora vratiti profitabilnost u maloprodajnom lancu, veleprodajnom segmentu te logističkom dijelu poslovanja.

Glavni fokus Uprave u maloprodajnom segmentu jest zatvaranje neprofitabilnih prodajnih mjesta, tj. optimizacija maloprodajne mreže te optimizacija asortimana. Jedno od značajnih zaokreta u poslovanju Grupe jest proširenje suradnje sa tvrtkama Philip Morris te Japan Tobacco International u kolovozu 2017. godine koji su uz British American Tobacco vodeći globalni proizvođači duhanskih proizvoda, čime se na policama maloprodajnih mjesta Tiska proširio asortiman cigareta.

  • +14
  • +11

Izvanredna uprava Agrokora predstavila revidirana financijska izvješća

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Uprava matičnog Društva vjeruje da će tijekom primjene Zakona o postupku izvanredne uprave, poslovanje grupe biti stabilizirano kroz proces utvrđivanja nagodbe sa vjerovnicima tražbina te kroz provođenje restrukturiranja poslovanja grupe, stoji u izvješću.

Budući razvoj poslovanja grupe bit će usmjeren na optimizaciju maloprodajne mreže (zatvaranje neprofitablnih te otvaranje novih prodajnih mjesta, optimizaciju i unapređenje asortimana i usluga), optimizaciju i unapređenje veleprodaje (uvođenje novih asortimana) te na restrukturiranje logističkog dijela poslovanja s ciljem stvaranja sinergijskih učinaka i jačanja tržišne pozicije kako bi se u budućnosti ostvario veći rast prodaje i osigurala stabilna budućnost grupe. grupa treba posebnu brigu posvetiti racionalizaciji i kontinuiranoj brizi o troškovima i provođenju mjera ušteda s ciljem smanjenja rashoda, kaže se u izvješću. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!